fbpx

‘Ny Start’ ophold på Baby Instituttet

– Når tingene ikke er, som du håbede de ville være

Nogle gange bliver det hele helt anderledes, end vi overhovedet kunne forestille os, enten fordi vi ikke havde fantasi nok til at forestille os det, eller fordi en eller flere uheldige omstændigheder har skubbet tingene i den gale retning.

Måske er du og din baby havnet i sådan en situation? Vi har desværre set det før. Vi har mødt utroligt mange familier, der er havnet i en svær situation og derfor har brug for en ekstra hånd til en frisk start eller måske bare til at komme tilbage på sporet. Vælger du, at få den ekstra hjælp hos os på Baby Instituttets Barselshotel møder du undervisning og nærværende hjælp på døgnbasis, og får helt lavpraktiske (men effektive) redskaber som kan ændre kursen for dig og din baby.  Al den viden vi kan stille til rådighed for dig, står på fundamentet af den mangeårige praktiske og teoretiske erfaring vi har oparbejdet gennem netop den nye eller den gode start på livet med en nyfødt. Og den erfaring vil vi elske at dele med dig, lige nu hvor du, og ikke mindst din baby, har allermest brug for den.

På Ny start ophold får du faglig sparring og mulighed for at tilkalde hjælp gennem døgnets 24 timer. Vi underviser primært i dagtiden, men der er en jordemoder på vagt hele døgnet. Så ved behov har du mulighed for at tilkalde hjælp hele døgnet – altså også klokken 2 om natten.

 • Vi har mange års erfaring fra det offentlige sundhedsvæsen.
 • Vi har haft et hav af familier gennem hænderne på barselshotellet.

Vi har hjulpet familier i samme situation som din siden foråret 2011, hvor vi åbnede Baby Instituttets barselshotel. Og der er ikke noget, der glæder os mere end at se familier på Ny start ophold rejse sig og gå ud af døren til en helt anden fremtid.

 • Hos os får du et skræddersyet forløb, med udgangspunkt i lige netop din unikke baby, jeres situation og dine ønsker for dig og din baby.

Med et skræddersyet ophold på Baby Instituttets barselshotel, får du vores hjælp og omsorg døgnet rundt. Og fordi vi arbejder med “vores” familier døgnet rundt og i 1, 2, 3 eller 4 døgn af gangen, så har vi en kæmpemæssig erfaring med, hvad babyer gør om dagen, og hvad de gør om natten. Og vi ved, at de ikke altid gør, som der står i bøgerne. De jordemødre og sygeplejersker, der arbejder hos os har både stor erfaring fra det offentlige sundhedssystem plus et 1/2 års ekstra oplæring i vores viden og vores metoder. Derfor har vi en bred faglig og praktisk viden om, hvad der er normal adfærd hos et lille barn og dermed også, hvad der ikke er normal adfærd. Og aller vigtigst: Vi ved hvad der helt lavpraktisk skal til, for at ændre den negative spiral du og din baby er landet i. Vi kan altså hjælpe dig med at hjælpe din baby.

 • Vores barselsophold er spækket med undervisning, der fremmer dit barns trivsel

Vi er slet ikke i tvivl om, at jo mere viden, how-to og erfaring du får som forælder, jo bedre vil du kunne mestre opgaven. Vi oplever nemlig, at de familier der får god og tilstrækkelig hjælp efter fødslen, generelt har bedre betingelser for en velfungerende amning og en baby i trivsel.

Et ophold på Baby Instituttets barselshotel kan hjælpe dig med at løse den situation, I er havnet i. Og der er, for os, ingen tvivl om, at hvordan du og din baby kommer fra start sætter spor langt ind i fremtiden. Så er du slået ud af kurs eller endnu værre sendt helt af banen, så skal der bruges viden, håndværk, energi og kræfter på at komme tilbage på sporet.

 • Med et barselsophold får du og din baby ro, støtte, omsorg og kompetent hjælp døgnet rundt.

Sidder du og har brug for forandringer for at hverdagen hos jer bliver god, så kan Ny start ophold hjælpe jer i den rigtige retning. Det er vores erfaring, at selv små optimeringer vil gøre hverdagen bedre.

Vi glæder os til at se jer på Baby Instituttet.

Sandheden er, at det er svært!

Selvom statistikkerne for hvor mange mødre der ønsker at amme deres baby er overvældende, så taler statistikkerne for tidligt ammeophør desværre også sit alt for tydelige sprog. Og det kan vi faktisk rigtig godt forstå! For dét at skulle fra start med en nyfødt baby er, for langt størstedelen, en stor og livsomvæltende begivenhed, på ubetrådt land. Og vi har den største respekt for det arbejde som ligger i den første tid efter fødslen for familierne, for vores dage (og nætter) går nemlig med at leve sammen med familierne og leve i netop starten sammen med dem. Og selv med den erfaring vi har, så arbejder vi hårdt for at skabe betingelserne for en god start.

Når der lander en familie på barselshotellet med en baby, der kun få timer forinden er kommet ud af sin moders skød, så kridter vi skoene og har et øje på hver finger. Fordi det, selv med vores erfaring og viden, er en stor opgave at sikre en nyfødt nok (rå)mælk ved brystet. Og sikre, at der kommer en god produktion af brystmælk.

Din baby er lille og helt ny i verden og derfor afhængig af, at du hjælper med de udfordringer, der opstår. Din baby har medfødte instinkter og reflekser og kan allerede spise fra det sekund, det fødes. Alligevel vil han eller hun have bruge for din hjælp, omsorg og kærlighed.

Har du brug for hjælp?

Alle ved, at man skal tage sig af sin baby. Men vi oplever, at alt det lavpraktiske i forhold til, hvordan man får sin baby i vækst, trivsel og udvikling er svært, og vi oplever at mange forældre bliver usikre på, om de er på rette spor. På Baby Instituttets barselshotel har vi stor erfaring med alt det lavpraktiske omkrig spædbørn, og vi kan vise dig hvordan og guide dig med det, der gør dig usikker.

Noget af alt det praktiske omkring et spædbarn, vil du kunne lære ved at læse eller google. Men selv den, der har læst en masse kan have brug for mere. Brug for at sortere i mængden af viden, hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Og hvad gælder for lige netop din baby, og hvad gælder ikke?

Med ansvaret for en baby opdager man hurtigt alt det, man ikke ved og måske har svært ved finde svar på, såsom:

 • Hvor mange synk skal en nyfødt have ved brystet? Hvor mange flere synk skal der være som dagene går? Og hvordan lyder et synk overhovedet, når man er så lille?
 • Hvor meget afføring skal en baby levere for ikke at blive for gul, og er det normal, at der er hvide klumper i afføringen, eller skal de slet ikke være der?
 • Hvor mange timers søvn skal en baby have? Og kan en nyfødt baby sove for meget? Og for lidt? Og hvad gør man, hvis ens baby gør det?
 • Navlestumpen, er snask normalt, og skal det fjernes eller blive siddende?
 • De røde knopper på huden, der er kommet, er det normalt (er det hormonknopper) eller er det noget bekymrende.

Og mange, mange flere… spørgsmålene har det med at hope sig op, når man bliver forældre

Vi er 10 jordemødre og en sygeplejerske på Baby Instituttet, som ikke beskæftiger os med andet. Og vi har tiden til, på helt nørdet vis, at gå i dybden.

Vi kan svare på det meste, vi underviser dig i konkret how-to viden og lærer dig håndværket, så du er klædt på til at tumle amningen, din baby og livet som forælder derhjemme. Så det bliver dejligt at komme hjem med din baby. Trygt for dig – men endnu mere trygt og godt for din baby!

Til dig, der sidder med din førstefødte i armene…

Sidder du med din førstefødte i armene, så har du måske allerede mærket det ansvar, det er at tage vare på et helt nyt lille individ. Når du bliver mor, sker det altid efter en fysisk krævende fødsel eller efter en operation, hvis du har fået kejsersnit. Du er derfor ikke helt dig selv. Midt i det og en helt masse følelser, skal du modtage din baby og finde dig til rette i alt det nye. De fleste fædre er også lidt rundt på gulvet ovenpå fødslen, og det kan være svært at trække al den viden op af hatten, der er brug for for at sikre, at mor og baby har det godt.

 • Med Ny start ophold får I al den how-to viden, I står og mangler i de forskellige konkrete situationer med jeres baby, for at få hverdagen til at fungere. Vi oplever, at vores løsninger virker på både den korte og lange bane, og kan derfor også bruges derhjemme.
 • Hos os kan du få hvilet ud efter fødslen/kejsersnittet og nogle hektiske dage derhjemme. Dage, der sagtens kan have stjålet både en, to, tre eller måske flere ugers nætter. Selv hvis den første tid har budt på et utal af uforudsigelige og udfordrende ting og tilstande, vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe jer med at håndtere og løse disse.
 • Hos os vil du lære, hvad du har brug for af praktisk viden omkring din baby; gråd, trøst, smertelindring, søvn, vågentid mv for at kunne gøre hverdagen for og med din baby bedst mulig. Det vil give dig ro og sikkerhed i det nye, så din baby tydeligt kan mærke, at der er styr på det. På den måde bliver I et velfungerende team derhjemme.
 • Hvis du gerne vil amme, vil der være meget fokus på amningen, så du får løst de problemer, du og din baby måske er havnet i. Så amningen kan blive den dejlige hyggestund, det er meningen, den skal være. Blandt andet lærer du simple håndgreb til, hvordan du kan lægge din baby smertefrit til brystet og sikre dig, at din baby får mælk nok ved brystet, og at brysterne bliver helt tømt.
 • Med Ny start ophold bliver du klædt på til opgaven, inden du står derhjemme med ansvaret for din baby. Det vil derfor komme til at opleves helt anderledes end den situation, du står i nu.
 • Med barselsophold hos os hjælper vi, så din amning får de bedste betingelser.

Til dig, der sidder med lillebror eller lillesøster i armene

Mange vælger barselsophold med deres andet eller tredje eller fjerde barn, fordi de ved, hvad de går ind til. Med et barn eller flere derhjemme er det desuden særligt vigtigt, hvordan du og din baby kommer fra start, så storebror eller storesøster oplever det som god ting, og at ens egen elastik ikke overstrækkes.

 • Med ophold hos os kommer du og din baby i hænderne på top professionelle og smilende fagpersoner, der sikrer, at intet vigtigt overses i de første afgørende dage efter fødslen, hvor din nyfødte skal omstille sig til livet udenfor livmoderen, og amningen skal etableres.
 • Hos os får du barselshvile og tid til at restituere efter fødslen, inden du skal hjem og være forælder for en mere (barselsgæster er selvfølgelig velkomne hos os). Ro og hvile er godt for kroppen, hormonerne og ikke mindst mælkeproduktionen.
 • Ved at få ro på amningen og på den lille, vil du få en bedre fungerende familie derhjemme, mindske risikoen for, at din store føler sig overset.
 • Du vil have mulighed for at tilkalde hjælp til amningen 24 timer i døgnet, hvis du har behov for det, så du sikrer, at din amning kommer til at lykkes, og du IKKE skal hjem og amme i smerte.
 • Du vil kunne bruge tiden på at se ind i din nyfødte babys intense blik og vide, at du har givet dig selv og din baby en uvurderlig tidslomme til at mødes og lære hinanden at kende, inden hverdagen derhjemme sætter ind, med ting der skal ordnes, vasketøj og madpakker.

Til dig, der har fået tvillinger

Med tvillinger vil der selvfølgelig komme et utal af gyldne stunder, men det er også (på alle planer) et kæmpe hårdt arbejde at få to børn på en gang. Oven i det fødes mange tvillinger også ofte for tidligt og er mindre modne, end hvis de havde ligget alene i livmoderen, så man er som tvillingeforælder virkelig spændt op.

 • Vi hjælper dig med at skabe en velfungerende døgnrytme med udgangspunkt i lige netop dine babyer, en døgnrytme du kan fortsætte derhjemme. Du og dine babyer vil komme lettere gennem den første tid og får helt fra starten skabt nogle gode vaner.
 • Hvis dine babyer har sonde ved udskrivelsen, har vi stor erfaring og kan hjælpe dine babyer til at blive bedre til at kunne mere selv. Dette vil altid ske i samarbejde med hospitalet.
 • Det er vores erfaring, at suttebrikker ofte er den løsning, hospitalet bruger ved amning af for tidlig fødte og tvillinger. Det kan være nødvendigt for at komme i gang med amningen, og så længe der suppleres med mad på sonde også brugbart. Men hvis man ønsker at amme – især for tidlig født og/eller vægtmæssigt ikke så store babyer, så kan suttebrikker gøre det meget svært at lykkes. Vi kan hjælpe med amningen – også uden suttebrikker.
 • På baggrund af vores store erfaring med babyer kan vi hjælpe dig til at se, hvordan dine tvillinger er forskellige, og hvordan du møder dem hver især i deres behov. Ofte er den ene tvilling større og stærkere end sin bror/søster, der vil have brug for mere hjælp for at komme efter det og ikke skulle stå i skyggen af sin bror/søster.
 • Søvn er vigtig for alle – også for tvillinger. Nogle babyer sover godt, andre “for meget” og andre igen har svært ved at finde ro og sove eller kan det måske nærmest ikke. Vi hjælper dig til at skabe god vågentid og god sovetid og synkronisere dine tvillinger.

Hvilken forskel ville det gøre, hvis situationen blev løst?

Ny start ophold på Baby Instituttet er konkret “ho-to” viden til dig, lige når du står og har allermest brug for den. 

Ny start ophold hos os er spækket med how-to viden. Vi hjælper dig også med at sortere i den viden, du allerede har. Både hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Hvad som passer på din baby, og hvad som slet ikke gør.

Vores ny start ophold er altså spækket med undervisning, der på en rolig, men intens og kærlig måde klæder dig på til allerede helt fra start at blive en helt særlig god forælder for din baby – også selvom du ingen erfaring har med nyfødte. Og også selvom du lige nu oplever at sidde i et sort hul.

Vi træder til ved akut behov for hjælp

Vi træder øjeblikkeligt til med vores faglighed, hvis du eller din baby har brug for det. Det kan være hvis din baby græder eller ved spørgsmål eller i situationer, der gør dig utryg.

Vi giver undervisning og “hands on” ammevejledning primært i dagtiden, men ved behov er der altid mulighed for at tilkalde hjælp fra en jordemoder igennem døgnets 24 timer

 • Mælk er livs-eliksir for en baby. Intet kan måle sig med den. Jo bedre amningen fungerer, jo bedre kan du (næsten) regne med, at din baby har det, og jo bedre kan du nyde din baby.

Du vil få hjælp til at lægge din baby korrekt til brystet og hjælp til at løse de ammeudfordringer, I måske allerede er havnet i.

Ønsker du ikke at amme, så er det helt fint med os. Du vil i stedet blive undervist og oplært i alt, hvad du har brug for at vide om at give flaske, bøvse mv.

Vi giver undervisning og hjælper dig med at lave en plan for døgnets 24 timer. Så du ved hvordan du gør med din baby, og der kommer ro på. 

 • Ny start ophold er spækket med viden, der giver din baby ro på kroppen, gode rutiner og en god døgnrytme – som I kan fortsætte derhjemme.

Du vil primært i dagtiden blive vist og undervist i hvordan du styrer din baby trygt igennem døgnets 24 timer, så du allerede fra start kan skabe gode rutiner og en god døgnrytme for dig og din baby. Der vil blandet andet være fokus på lurene om dagen, og hvordan der kan skabes længere intervaller med søvn om natten, og hvordan du får en glad og tilfreds baby om dagen.

Ammeteknik, der regulerer efterspørgslen uden smerte

Amningen er altafgørende for, om din baby trives og er glad. Får du amningen til at fungere optimalt, så er du næsten “home safe” i forhold til at sikre at din baby har det lige så godt og trygt udenfor livmoderen, som inde i livmoderen i den første tid.

 • Effektiv og smertefri amning er ikke noget, man automatisk kan – hverken mor eller baby. Hos os lærer du med simple redskaber, hvordan du får din amning til at lykkes i praksis.
 • Hos os har du mulighed for hjælp til hver amning af kyndigt personale 24 timer i døgnet, altså også kl 3 om natten, når din baby pludselig ikke kan huske, hvordan man får fat omkring brystvorten eller falder i søvn efter 3 sug.  Undervisningen ligger primært i dagtimerne og om aftenen lægger vi sammen en plan for natten. Har baby alligevel ikke helt med på natte-planen, kan I til enhver tid kalde jordemoderen til at hjælpe jer hen over udfordringen. Så I hurtigt kan komme på rette spor igen, få noget søvn og være klar til mere undervisning den næste dag.
 • Du får hjælp til at lægge din baby korrekt til brystet, så brystvorten ikke skades, hjælp til at øge mælkeproduktionen, hjælp til at få tømt brysterne helt, hjælp til at fikse en brystbetændelse og evt. også hjælp til at tæmme brysterne, hvis problemet er overproduktion.
 • Du vil lære, hvordan du hjælper din baby korrekt til brystet, så du sikrer, at din baby får mælk nok ved brystet ved hvert måltid, så din baby kan tage passende på ved brystet – og hvis der ikke er mælk nok i brysterne, hvad du så gør.
 • Mad er essentielt for en nyfødt baby, det giver derfor en enorm tryghed at vide, at amningen fungerer, og at din baby bliver mæt og tager fint på i vægt.

Redskaber til en velfungerende hverdag derhjemme

Det giver et kæmpe overskud, at hverdagen fungerer, og faktisk er det muligt – selv med en baby i huset – også selvom det hele lige nu er kørt mere eller mindre af sporet. Efter fødslen skal man, fra den ene dag til den anden, lære at forstå et helt nyt menneske uden talesprog. Det er det, vi kan lære dig at blive rigtig god til.

 • Hos os får du overraskende simple smutveje til at skabe en velfungerende hverdag derhjemme.
 • Du vil få redskaber til at trøste og hjælpe din baby. Og til at starte på en god døgnrytme. Du vil selvfølgelig stadigvæk skulle op om natten, men der er kæmpe forskel på om det er 1 eller 2 gange med effektiv amning, eller om det er konstant og hele tiden eller med lange trættende amninger og måske tilmed med vågentid og/eller lange grådture om natten.
 • Mange babyer har et forstyrret søvnmønster, styr på søvnen er en god investering i ens baby, da søvn er super vigtigt for væksten. Væksthormoner bliver frigivet i hjernen under lange gode lure – og udviklingen – de ting der læres i vågentiden, lagres i hjernen under søvnen.
 • Du får vist, hvordan du kan styrke din babys motorik ved små simple øvelser, der er nemme at gøre i hverdagen. Og hvis du ikke allerede har styr på det, hvordan du bedst holder din baby, så du støtter hovedet bedst, men på en måde så din baby bliver stærkere og ikke svagere i nakkemuskulaturen.
 • Du får redskaber til at forebygge og afhjælpe gråd, så du kan gøre en kæmpe forskel for dit barn og for dig selv.
 • Glæd dig, du vil sammen med os hurtigt forstå, at en baby kan meget mere og andet end blot at græde, sove, spise, bøvse, prutte. Du vil se, at din baby er lige derinde bag facaden og dukker op til overfladen igen, når livet ikke er så hårdt eller svært som nu.
 • Trivsel frigør energi og overskud til at interagere, lege og lære. Vi hjælper dig til at hjælpe din baby i trivsel.
 • Du vil selv få frigivet mere energi til at være forælder. Og til at få opfyldt dine egne behov, der også er vigtige for, at du kan være den bedste udgave af dig selv. Til at være sammen med din partner og ikke mindst til at være en velfungerende familie!
 • Jeres hverdag derhjemme vil blive mere sjov, når vågentiden er fuld af kvalitet, øjenkontakt og læring. Og du får mulighed for pauser og en lur, når din baby sover sine gode lure.

Med et barselsophold eller et Ny start ophold, kan du gøre noget aktivt for at ændre situationen. En god investering, fordi den måde, du og din baby kommer fra start har betydning nu og her. Men det sætter også spor langt ind i din og din babys fremtid. Derfor kan selv bitte små ændringer, helt i starten af livet, have stor betydning.

Er der noget, du har brug for at vide (eksempelvis hvad vi kan gøre for dig og din baby i lige netop jeres situation), så skal du være velkommen til at sende os en sms, så ringer vi dig op, så snart vi ikke lige står med en baby i hænderne. Vores telefonnummer er 22 77 35 71 Skriv: “Jeg vil gerne ringes op om Ny start ophold mvh (navn)”

Bor du længere væk, så er du ikke den første der har rejst fra Ålborg, Vejle, Århus eller Odense til os med deres baby for at gøre livet og fremtiden bedre, sjovere, hyggeligere og ikke mindst gladere.

Vi glæder os til at høre fra dig –  samtalen er selvfølgelig helt uforpligtende.

Baby Instituttets barselshotel holder lukket hvert år imellem jul og nytår samt en weekend i løbet af efteråret, hvor vi afholder personaleweekend og opdaterer os på den nyeste viden indenfor amning, bryster og babyer.