Velkommen til Baby Instituttets barselshotel. Her kan du læse om barselsophold hos os. Ønsker du at høre mere om barselshotellet, er du også altid velkommen til at ringe til os og få en snak om hvordan vi kan hjælpe dig og din familie 

Om Privat Barselsophold på Baby Instituttet

På et barselsophold hos os, bliver du, din partner og jeres baby indlogeret på et af vores hyggelige og rolige værelser hvor I skal bo, mens I er hos os. Vi prioriterer ro meget højt, hvad enten I kommer direkte efter fødslen på “Barselsophold” eller hjemmefra med en større baby på “Ny start” ophold. Værelset er en lille lejlighed med et lille tekøkken med ovn, komfur og køleskab, samt eget bad og toilet.

De fleste familier er på barselsophold hos os imellem 2-4 dage indtil de synes at amningen fungerer og har fået den undervisning de synes de har brug for omkring amning og barnet eller selv har fået den barselshvile de ønskede sig af opholdet.

De fleste familier der kommer hos os ønsker ammevejledning gennem døgnets 24 timer. Vi underviser i, hvordan dit barn bliver lagt til brystet med en god teknik. En god teknik (uanset med hvilken metode der anvendes) giver mere mælk pr. mundfuld og forebygger ammeproblemer. Vi underviser også i hvordan du får mest glæde af din ammepude og forskellige ammestillinger. Ved behov eller ønske om dette underviser vi også i brug af brystpumpe og udmalkning.

Derudover, underviser vi i pusling, badning, putning, søvn og rytme.

Hvis I har spørgsmål, en grædende baby eller bare brug for at snakke, så tilkalder I os blot, og så er vi lige om hjørnet. Hele døgnet.

Individuelt tilpasset forløb efter fødslen

Du kan, i det store hele, få hjælp til det du har brug for mens du er på barselsophold hos os. Vi tager altid udgangspunkt i din fødsel, din baby, din babys udgangspunkt, dine bryster, din mælkeproduktion og din familie. Amningen fylder for de fleste rigtig meget i starten, og derfor også rigtig meget ved et barselsophold hos os. Hos os får du individuelt tilpasset hjælp til amningen, ligesom vi også underviser individuelt omkring det som vi kalder barnets fundament;  mad, søvn og tilpashed i kroppen. Når fundamentet er godt på plads eller godt på vej, oplever vi at barnet viser overskud; god øjenkontakt og tilpas vågentid, hvilket også giver et overskud hos forældrene. Og det er dét vi har som mål for jer, med ophold hos os. 

Personalet – jordemoderen / barselssygeplejersken

Når du kommer på barselsophold hos os, bliver du mødt af den jordemoder eller barselssygeplejerske du får “tilknyttet”, der løbende vil hjælpe med amningerne og dét der ellers er brug for og fylder for jer. Jordemoderen er på vagt minimum ét døgn ad gangen, for at vi på barselsophold kan tilbyde en høj grad af kontinuitet i den hjælp I får.

Personalet hos os er enten jordemødre eller barselssygeplejersker med mange års erfaring. Ligesom de fleste har ekstra uddannelser i form af IBCLC (international ammeuddannelse), uddannelse i efterfødselssamtaler, massageuddannelse, obstetrisk akupunktur m.m. Vi prioriterer høje faglige standarder på vores barselsophold og alle fagpersoner hos os har flere tusind timers praktisk erfaring med amning, nyfødte og familiedannelse bag sig.

Alt personale hos os har ligeledes en efteruddannelse i vores ESA metode. 

Ammevejledning med ESA-metoden

Hos os bliver du undervist i ESA-metoden. Der står for Effektiv Smertefri Amning.

Metoden består af basisviden om amning, samt simple håndgreb, der gør at teknikken ved brystet bliver god, da de har til formål at placere brystvorten korrekt i barnets mund. En korrekt placering af brystvorten oppe i barnets gane gør at mælken nemmere kan overføres fra brystet til barnets mund, at tømningen bliver bedre og dermed genproduktionen af mælk. En god teknik gør også amningen smertefri og forebygger sår på brystvorterne, fra barnets sug ellers tunge. Hertil har vi en række håndgreb vi underviser dig i, til tømning at brystet. 

ESA metoden er udviklet af Baby Instituttet og er den metode vi har anvendt sammen med den viden der i forvejen findes om amning siden 2010. Du kan læse mere om ESA metoden her

Sådan booker du en plads hos os

Du kan få plads på vores barselshotel på to måder. Hvis du har brug for at sikre dig en plads efter fødslen, kan du vælge at lave en forhåndsbooking. Vi har et begrænset antal forhåndsbookinger tilgængelige, da vi med en forhåndsbooking forpligter os til at stille værelse og jordemoder tilgængelig for jer, uanset hvornår fødslen finder sted ifht. terminen.

En forhåndsbooking koster 2500,- at lave, da vi står standby i ugerne omkring din terminsdato. Bemærk at en forhåndsbooking kun kan laves, ved forudgående aftale med os.

Hvis du ikke ønsker (eller der ikke er mulighed for) at lave en forhåndsbooking, kan du komme så snart vi har en ledig plads. Du er altid velkommen til at ringe og forhøre dig, og vi kan give besked fra dag til dag om vi har et ledigt værelse til dig på barselshotellet.

De familier, der kommer til os, har babyer, der er få timer gamle og op efter. Vi har flest babyer, der er under 3 måneder, men det sker, at vi har familier med babyer helt op til et år, hvis forældre ønsker hjælp og redskaber til at løse situationer, der er gået i hårdknude.

Du er altid velkommen til at kontakte os!

Er der noget, du ikke kan finde svar på, er du altid velkommen til at ringe til Baby Instituttets barselshotel på telefon 22 77 35 71. Eller skrive en mail til: kontakt@barselshotellet.dk

Du kan også sende os en besked på 22773571 med teksten “Jeg vil gerne ringes op om barselsophold”. Så ringer vi til dig, så snart vi ikke har en baby i hænderne.

OBS! Baby Instituttets barselshotel holder lukket hvert år imellem jul og nytår samt en weekend i løbet af efteråret, hvor vi afholder personaleweekend og opdaterer os på den nyeste viden indenfor amning, bryster og babyer.