HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Bækkenbælte / lændebælte / graviditetsbælte / trokanterbælte

Et bækkenbælte bruges til at give ekstra støtte til bækkenet, eksempelvis i graviditeten pga. tyngden og/eller ved bækkensmerter i længden og ved skambenet) og bækkenløsning i forbindelse med graviditeten. Et bækkenbælte kaldes også lændebælte, SI-bælte, graviditetsbælte og trokanterbælte.

De fleste bækkenbælter er 8-12 cm brede bælter i en meget fast elastik, der “holder” på bækkenet, men samtidig kan give sig lidt. Det sættes rundt om bækkenet, så bækkenet holdes sammen. Det gør også at “graviditeten holdes tættere til kroppen” og noget af den tyngden, der sidder fortil løftes med en bredere del af ryggen. Samtidig mindskes risikoen for at lave smertefulde vrid, på grund af modstanden af bæltet.

Sådan tager du bækkenbæltet på

Et bækkenbælte sættes ved hoften, så oversiden af bæltet sidder lige under hoftebenet. Det skal altså sidde ret langt nede (omkring der hvor din sikkerhedssele i bilen sidder). Her strammes bæltet sammen, så det støtter.

Bækkenbæltet er nemt at justere, da de fleste åbnes og lukkes med et velcro. Det gør også at bæltet passer alle størrelser og at det let kan spændes ud, hvis man skulle tage lidt på over hofterne i graviditeten.

Sådan bruger du bækkenbæltet

Man tager bækkenbæltet på om morgenen og går med det hele dagen eller i den tid man er mest i bevægelse, afhængig af om det “bare” er til støtte, eller hjælp til smerter og hvor mange smerter man har i bækkenet. Ofte vil der være mest brug for bæltet, når man står og er i bevægelse, men man kan sagtens have det på hele tiden.

Jo mere ondt man har, jo mere vil man have brug for at have bæltet på – og måske også i alt den tid man er oppe og i bevægelse. Bækkenet sidder meget centralt i kroppen og derfor er det involveret i så godt som alle de store bevægelser, man har i kroppen.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!