KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Badetid med baby, mange timers god leg og velvære

Når din baby kommer ud af livmoderen, har han eller hun ligget og hygget sig i vand. Men selvom din baby kommer fra vand, vil starten på livet udenfor livmoderen (primært graden af mæthed), og det første bad har meget at sige i forhold til, om din baby i starten vil synes om at bade – eller ikke.

De fleste babyer elsker at bade, hvis de kommer godt fra start med det. Vand er fascinerende, men også utroligt beroligende for nervesystemet og ikke mindst underholdende og stimulerende for sanserne.

Badetid er en mulighed for en fantastisk hyggestund

Vi oplever at babyer ligefrem genfinder stemningen fra tiden i livmoderen nede i karret. Det at komme i vand for en helt lille baby betyder, at tyngdekraften ophæves, kroppen bliver lettere og det bliver derved meget lettere at bevæge sig. Det må være fantastisk igen for barnet at opleve den letvægts fornemmelse inde fra livmoderen.

Du vil i vores webshop kunne finde badebajler, der giver livmoderens stemning. Eller et badekar til badetiden, som din baby kan have en masse dejlige stunder i. Under babyhåndklæder kan du se de hyggelige babyhåndklæder, vi har.

Badetiden kan være en tivolitur med det hele for en baby

Måske vil din baby i starten bare ligge helt stille i badet og nyde den stemning, han eller hun kan huske tilbage fra dengang i livmoderen? Inden der er gået særligt længe, finder de fleste babyer dog ud af, hvor meget sjov, man kan have i vandet. I starten alene med at plaske i vandet, men efter nogen tid med det, er der med rigtigt legetøj mange gode timers underholdning i badekarret.

Når din baby bliver større, vil badet for de fleste babyer blive lidt af en tivolitur. Det er ofte en fest at se en baby hygge sig i sit badekar. Der kan bruges lang tid med at underholde sig med legetøj; badedyr og andet sjov, der skal være egnet til badekarret. Selvfølgelig altid under opsyn af en voksen!

I starten, når din baby endnu ikke sidder så godt, så er bade-støttepuden en mulighed. Og også hvis din baby senere skal bade i jeres store badekar.

Badedyr og underholdning i badekarret, ja tak!

Så snart din baby kan sidde op i badet er badedyr og vandlegetøj “et must”. Vi synes ikke, man kan have en baby uden at have badedyr og sjov til badekarret. Legetøj, der ikke tager vand ind og kan gøres rent bagefter. Det gælder uanset om din baby leger udenfor i haven i et kar  eller sidder i brusenichen i et badekar eller I har et stort badekar.

Der er masser af god underholdning med vand og det kan forstærkes med badedyr og legetøj i vandet.  Bløde gummiænder, farverige fisk og andre sjove figurer skaber en festlig atmosfære i badekarret. Ting, der kan flyde, sprøjte med vand og noget helt andet er god underholdning i badet.

Vand er stimulerende og udviklende

Badedyr og leg i badet er ikke kun sjovt, men tilføjer en dimension af udforskning og udvikling.

Badetiden er også en fantastisk mulighed for at bruge sanserne. Leg i vandet understøtter også udviklingen af ​din babys motoriske færdigheder. Det kan være leg med ting der flyder, der synker, kopper, vandkander, vandhjul med mere, hvorigennem barnet samtidig lærer om vandets egenskaber.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!