Søg
Close this search box.

Badekar til baby & stativ til badekar

For de fleste babyer – i hvert fald når de har vænnet sig til det – er det rigtig dejligt at komme ned i badekarret. Har din baby et anstrengt forhold til sit badekar og det at bade, er det noget I bør arbejde på. Det at bade giver nemlig dejlige oplevelser af varme og vand omkring sin krop og ikke mindst  en bevægelsesfrihed. Din baby vil i badekarret have en bevægelsesfrihed, som din baby ikke har haft siden tiden i livmoderen. I vil få mange hyggelige stunder omkring badekarret både med nyfødte og med større babyer.

Ved at din baby under badet ligger helt ned i badekarret med ørene under vand, vil dit barn opleve genkendelsen af vand, fra da han eller hun lå inde i livmoderen. Den genkendelse aktiveres nemlig hos de fleste først, når der kommer vand i ørerne (øregangen). Hov, pludselig skifter barnet stemning og ser sig omkring med store nysgerrige øjne.

Du har brug for et badekar til dit barn

Et badekar er “Need to have”, når du får en baby. Spørgsmålet er så bare hvilket et det skal være – og hvor stort et badekar du vil have i starten?

Du bør ikke bade din baby i håndvasken, da det er svært at gøre den ren nok og fjerne alle de kemiske stoffer og andet i den, der så vil optages gennem din babys hud under badet. Så et badekar skal der til.

Vi er ikke til badeindsatser, og hvorfor

En badeindsats er ofte noget man får solgt med, når man køber et badekar. Som jeg synes, du skal takke nej til. Det skyldes, at din baby vil være langt mere tryg ved at blive holdt af dig i stedet for at ligge i en kold (og ofte alt for stor) plastikdims nede i vandet. Desuden vil du have langt bedre styr på din baby nede i vandet, når du holder din baby, end når han eller hun ligger i en badeindsats.

Badestativ til badekarret

Det er en klar fordel, at dit barns badekar er oppe i højden i starten. Her dur kun et badestativ, der passer til lige nøjagtigt det badekar, så du sikre dig mod ulykker. Det er selvfølgelig også muligt at bade i bunden af bruseren, hvis din ryg og knæ kan holde til at kravle rundt og sidde på gulvet.

Når din baby bliver mere motorisk aktiv, må du overveje om det stadig er sikkert eller om karret skal flyttes ned.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!