KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Babyvægt, til at veje din baby og holde øje med vægten

En af de vigtigste ting for en baby er at få mad og tage på i vægt. En baby, der får nok mad, vil følge en bestemt vægtkurve. Det vil sige, at man har forventninger til, hvad en baby skal veje efter en uge og efter 2 uger og efter 3 uger, 2 måneder osv.

Hvad du kan få ud af at veje din baby

Som udgangspunkt er der ingen grund til at veje babyer hyppigt, hvis amningen/maden er velfungerende. På Babyinstituttet vejer vi babyer for bedre at kunne vurdere mængden af mad barnet får eller har fået, for at kunne lave bedre planer fremover. Skal barnet have en eller to bryster, skal der pumpes for at øge mælkeproduktionen, skal barnet vækkes om natten eller kan barnet bare sove m.m.

En babyvægt er et godt redskab til at kunne navigere i amningen, hvor man jo ikke kan se eller måle, hvor meget barnet får at spise. Vi vejer babyer for at være sikker på, at det vi tror også passer.

Når man har barnets vægt, kan/skal den puttes ind i en vægtkurve for henholdsvis drenge eller piger – og sammenholdt med fødselsvægten, vil du se at din baby tager fint på i vægt. Gør din baby det, får din baby tilpas med mad.

Veje baby på en babyvægt

Vægten vil være en af de ting din sundhedsplejerske og læge holder øje med. Du kan også selv holde øje med din babys vægt, hvis der er brug for det, eller hvis der er langt mellem besøgende hos lægen og sundhedsplejersken.

For nogle giver det ekstra ro, at holde ekstra øje med vægten. Hvor det for andre er stressende, at amningen indirekte bliver “målt” på barnets vægtøgning. Om det er godt med hyppigere vejninger end dem der tilbydes, vil altså være individuelt.

Hvis din babyer tager for lidt på i vægt

Tager din baby for lidt på, skal din baby have mere mad enten pr måltid eller flere måltider i døgnet. Da det ofte ikke er så simpelt, kan det også kræve, at man forsøger at løse en mere bagvedliggende årsag til at ens baby ikke tager nok på i vægt.

Hvis din babyer tager for meget på i vægt

Tager din baby for meget på, kan du regulere lidt ned på maden. Hvis din baby tager for meget på og får modermælk er det helt fint, det er let fordøjeligt og der vil kun være brug for at regulere på maden hvis din baby bruger en masse krudt på og har gener af alt den mad, der skal gennem fordøjelsessystemet. Ved babyer på modermælkserstatning, vil man gerne at de nogenlunde holder deres vægtkurve, da for kraftig vægtøgning helt på modermælkserstatning kan disponere til overvægt senere i livet.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!