HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babyvægt, til at veje din baby og holde øje med vægten

En af de vigtigste ting for en baby er at få mad og tage på i vægt. En baby, der får nok mad, vil følge en bestemt vægtkurve. Det vil sige, at man har forventninger til, hvad en baby skal veje efter en uge og efter 2 uger og efter 3 uger, 2 måneder osv.

Hvad du kan få ud af at veje din baby

Når du har din babys vægt, kan den puttes ind i en vægtkurve for henholdsvis drenge eller piger afhængig af, hvad køn din baby har – og se at din baby tager fint på i vægt. Gør din baby det, får din baby nok mad. Tager din baby for lidt på, skal du være opmærksom og give din baby mere mad enten pr måltid eller flere måltider i døgnet.

Tager din baby for meget på, kan du regulere lidt ned på maden. Babyer der tager for meget på kan være fint, men ofte bruger de en masse krudt på alt den mad, der skal presses gennem fordøjelsessystemet og har også ofte gener af det.

Veje baby på en babyvægt

Vægten vil være en af de ting din sundhedsplejerske og læge holder øje med. Du kan også selv holde øje med din babys vægt, hvis der er brug for det, eller hvis der er langt mellem besøgende hos lægen og sundhedsplejersken.

På Babyinstituttet vejer vi ikke babyerne fast, men vi vejer ofte en baby, for bedre at kunne vurdere mængden af mad barnet får. En babyvægt er et godt redskab til at kunne navigere i amningen, hvor man jo ikke kan måle hvor meget barnet får at spise. Vi vejer babyer for at være sikker på, at det vi tror også passer.

For nogle giver det ekstra ro, at holde øje med vægten. Hvor det for andre er stressende, at amningen indirekte bliver “målt” på barnets vægtøgning. Det sidste skal man have stor respekt for. Om det er godt med hyppigere vejninger end dem der tilbydes, vil altså være individuelt.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!