Hvordan du klæder din baby, er en super nem måde at stimulere og fremme din babys udvikling på, for din baby skal jo have tøj på uanset. Det er selvfølgelig ikke det enkelte stykke tøj, der gør en forskel for din babys udvikling, men hvordan din baby mest har det.

Det er alle de ”små” udviklingsstimulerende ting, du gør i hverdagen, der tilsammen gør en forskel. Såsom når du kombinerer din babys tøj med, at du holder din baby på en måde, der eksempelvis stimulerer nakkemusklerne, pusler din baby på stimulerende måde, bader din baby på en stimulerende måde m.m.

For varmt eller for koldt baby tøj?

I forhold til din babys tøj, så gælder det, at hvis din baby er for varmt klædt på i forhold til temperaturen, så din baby får det for varmt, og kropstemperaturen stiger til over 37 grader. Omvendt gælder det, at hvis din baby er klædt for koldt i forhold til temperaturen, så vil din babys kropstemperatur falde ned under 37 grader og få det for koldt.

Både at have det for varmt eller for koldt gør os utilpasse, og det samme gælder for din baby.

Når din baby har en kropstemperatur på omkring de 37 grader, har din baby det hverken for varmt eller for koldt. Din baby vil have en større lyst til at udforske omverdenen og være motorisk aktiv.

For tungt eller for mange lag af baby tøj

Det har en betydning for din baby, hvor meget det tøj din baby får på vejer – set i forhold til din babys egen vægt og muskelstyrke. Vægten af din babys tøj og antallet af lag af tøj, vil give din baby mere eller mindre frihed til fysisk udfoldelse.

Overordnet set er det sådan, at jo bedre din baby kan bevæge sig i sit tøj, jo mere stimulerende er det for din babys motoriske udvikling. En undertrøje og et tyndt lag mere vil ofte være perfekt helt fra fødslen.

For løst eller for stort tøj?

Er din baby nyfødt, er det vigtigt at tænke på, at din baby kommer fra en verden, der konstant hele din babys (tidligere) liv i livmoderen har været 37 grader.

De fleste babyer skal derfor vende sig til at få ”kold” luft, som vores normale rumtemperatur byder på, på huden. Inden din baby har vænnet sig til den kolde luft, vil det for mange babyer føles som en stor og skræmmende oplevelse når “kulden” rammer huden. For løst tøj kan for nogle babyer derfor føles utrygt. Det kan også gælde for nogle babyer, når de er nøgne, at de faktisk ikke kan lide det. For løst tøj kan også gøre, at din baby får ben og arme i de forkerte huller eller fødderne på tvært i benene.

Baby i blåt tøj leger med mor

For stort tøj har ikke den store betydning, så længe din baby er lille, men når din baby begynder at bevæge sig mere, så er for stort tøj ofte en hindring for rigtigt at kunne komme omkring.

For upraktisk baby tøj.

Til sidst er der det upraktiske tøj, der kan genere din baby.

Det kan som eksempel være

Du kan tage dig et kik omkring i det tøj vi har valgt at sælge og lade dig inspirere. Vi har ikke en masse tøj og mest basisvare, der er praktisk i anvendelse – både for forældre og baby.