fbpx

Baby skeler / baby bliver pludselig skeløjet!

Det er normalt, at musklerne omkring øjnene kan blive trætte, når man er en lille baby, når det gør det og slapper af så er der ikke længere styr på øjenene. Det er derfor ikke unormalt at en nyfødt babys øjne pludselig sejler rundt i hovedet eller at ens baby pludselig skeler – også skeler meget. Det kan være på det ene øje (se foto) eller på begge. Det er musklerne rundt om øjnene, der for en stund ”giver op” og tager sit en slapper.

Når baby lige er kommet sig og får styr på øjenmusklerne igen, eller får sovet, så er musklerne friske igen og ens baby skeler ikke længere…

I hvert fald ikke før næste gang øjenmusklerne bliver trætte!

Det kan ske at barnet begynder at skele helt indtil barnet er et halvt år gammelt – og for nogle børns vedkommende også længere, især hvis de er trættet.

Du skal kontakte din læge hvis din baby skeler HELE tiden ved 6 måneders alderen eller hvis dit barn stadig skeler engang imellem, når han eller hun bliver 4 år (det er kun meget få børn der gør det).

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.