fbpx

Baby Instituttets kursus i Baby-massage

– for dig, der bare vil se din baby strutte af velvære – gennem masser af dejligt samvær og blid berøring

Eksklusivt kursus for dig og din mødregruppe!

OBS! Baby-massage for mødregrupper er midlertidigt lukket ned pga. Corona situationen.

Undervisningen er for jer hvis babyer er mellem 1 og 9 måneder gammel. Undervisningen foregår på små hold, hvor stemningen er afslappet og hyggelig – præcis ligesom baby-massagen også er. Kurset består af 3 moduler – for på den måde får du og din baby allermest ud af kurset. Vi alle lærer bedst i mindre bidder, og din baby kan ikke holde sig frisk og veloplagt i længere tid ad gangen – i sagens natur. Desuden er det afgørende, at din baby ikke overstimuleres af en for langvarig massage, for så virker det nemlig modsat hensigtigen! Vi skræddersyer selvfølgelig det forløb, der passer til netop jer, så modulerne kan afvikles over fx to gange af lidt længere tid pr gang, hvis I ønsker det.

Kunne du tænke dig at komme på kursus i baby-massage sammen med din mødregruppe? Så ring eller sms til os på 22773571, så kan vi aftale hvornår det passer bedst. Baby-massage for mødregrupper afholdes på Baby Instituttet i Lyngby eller hjemme hos en af jer efter aftale.

Baby-massage er enkelt og nemt at lære for alle. Din underviser er Cecilie Jarløv Kjær, der også er jordemoder, akupunktør og kranio sakral terapeut. Cecilie er uddannet baby-massage instruktør fra Nordlys. Det er også Cecilie, du møder hvis du eller din baby kommer til behandling med akupunktur og kranio sakral terapi på Baby Instituttet.

Vi glæder os til at lære dig, hvordan du giver din baby dejlig baby-massage, for øget velvære og overskud!

Jordemoder Cecilie Jarløv Kjær

Hvordan tilmelder vi vores mødregruppe – og hvad koster det?

I tilmelder jer ved at kontakte os på 22773571 (Århus og Lyngby). Her aftaler vi, hvilket forløb der passer allerbedst til jer samt hvor kurset skal foregå.

Hvert modul koster 297 kr pr mor / barn, når undervisningen foregår hos os – og 347 kr pr mor / barn hjemme hos jer. Denne pris er inklusiv transport op til 10 km hver vej. Vi afholder kurset ved minimum 4 deltagere.

Hos os skal I  selv medbringe underlag (tisselagen) og et par stofbleer. Vi har massage-olie, håndklæder og liggeunderlag. Hvis din baby ikke lige er oplagt til massage på dagen for kurset, så fortvivl ikke – vi har dukker, du kan øve dig på istedet for.

Hvis du vil vide mere om kurset, så er du velkommen til at sende os en sms med teksten “vil gerne ringes op om baby-massage kursus”. Så ringer vi dig op, så snart vi ikke lige står med en baby i hænderne.

Hvorfor skal du lære baby-massage?

Kort fortalt, så består baby-massage af enkle og strukturerede, blide strøj og bevægelser på din babys hud. Baby-massage er en dejlig hyggestund for dig og din baby, hvor der er tid og ro til nærvær og afslappethed. Hvor hverdagens stress og jag må vige pladsen til fordel for ægte samvær og for den boblende fornemmelse af oxytocin og endorfiner, der bruser i kroppen – og letter sindet. Men baby-massage er mere end det (som om det ikke var nok i sig selv!). For det er også berøring, der er med til at udvikle din babys sanser og motorik og som kan lindre ubehag i maven. Eller give en bedre og mere rolig søvn for din baby, og dermed også for dig!

Og der er endnu flere fordele ved baby-massage. Se bare her:

  • Baby-massage stimulerer din babys immunforsvar og kan derfor medvirke til at holde almindelige sygdomme fra døren.
  • Baby-massage stimulerer din babys nervesystem, og virker dermed afslappende, afstressende og beroligende.
  • Baby-massage stimulerer din babys udvikling, fordi din baby oplever en øget kropsbevidsthed gennem massagen. Din babys forståelse af sig selv og af sine omgivelser sker primært gennem huden, og ved hjælp af baby-massage lærer din baby at bruge sin krop og dermed udvikle sig motorisksprogligt, og socialt.

Hvem har gavn af baby-massage?

Alle babyer – og forældre – har godt af babymassage, fordi det på alle planer stimulerer din baby i en positiv retning. Det gælder din babys immunforsvar, nervesystem, kropsbevidsthed og udvikling. At give din baby massage  styrker jeres forhold og danner grobund for mange timers dejligt og givende samvær. I kommer til at svømme i lykkehormoner og følelsen af velvære.

Har du en baby der er urolig, græder meget, har svært ved at falde i søvn eller virker anspændt, så er baby-massage især en fantastisk ting, fordi det netop kan hjælpe din baby til at få det bedre i sin krop. Du kan opleve, at baby-massage virker beroligende, giver veltilpashed, virker afslappende og endda smertelindrende. De gode lykkehormoner bliver aktiveret og din baby vil nemmere kunne finde ro i sin egen krop.

Hvad kommer vi omkring på kurset?

På kurset får du både teoretisk undervisning om baby-massage, og så lærer du i praksis, hvordan du på den allerbedste måde giver din baby nænsom og blid massage, så I kan nyde godt af alle de fordele, der er ved det.

Som en ekstra bonus, kommer du, på Baby Instituttets kursus i baby-massage, også til at lære enkle akupressur- og kranio sakral teknikker til at lindre nogle af de gener, mange babyer døjer med ind imellem. Det gælder især mavesmerter men også uro i kroppen, søvnbesvær samt snot og forkølelse.

Modul 1:

På første modul får du de overordnede principper indenfor baby-massagen;

Hvornår må man godt og hvornår må man ikke give baby-massage? – Hvordan gøres det i praksis? – Og hvad kan I som familie bruge baby-massagen til?

Så gennemgår vi massagen i praksis, og starter med benene, fødderne og maven.

Tilsidst får I en introduktion til akupressur teknikker og Kranio sakral teknikker der kan hjælpe din baby med mave-gener eller smerter.

Modul 2:

Anden gang du kommer repeterer vi de massage-teknikker du lærte på modul 1, det vil sige massage af ben, fødder og mave.

Derefter går vi videre til massage af ryg og ansigt på din baby.

På dette modul vil du lære at kunne afhjælpe snot, hoste og forkølelse hos din baby med akupressur og kranio sakral teknikker.

Modul 3:

Tredje gang du kommer repeterer vi massage af ben, fødder, mave, ryg og ansigt, – og derefter går vi direkte videre til de sidste kropsdele som er arme og bryst. Nu har du lært en hel-krops baby-massage!

Tilsidst gennemgår vi akupressur og kranio sakral teknikker som kan bruges ved uro eller søvnproblemer.