fbpx

Når du ikke bare vil sidde med hænderne i skødet og vente på at det bliver bedre, men vil gøre noget “ekstra” for din baby

– Baby-behandlinger med baby-akupunktur (uden nåle) og Kranio Sakral Terapi.

OBS! Grundet de nuværende corona-restriktioner, skal voksne over 15 år have et gældende coronapas, når I kommer til babybehandling i vores klinik.

Læs mere om indholdet af et coronapas her (på side 1)

Vi kan hjælpe dig med at hjælpe din baby

Jordemoder og behandler Cecilie Jarløv Kjær

Hej, jeg er Cecilie Jarløv Kjær. Jeg tilbyder babybehandlinger her på Baby Instituttet i Kgs Lyngby. Jeg er uddannet jordemoder tilbage i 2006 og har herefter taget en 3 årig akupunkturuddannelse og blev RAB-godkendt akupunktør i 2010, nu med en tillægsuddannelse i japansk baby-akupunktur. Derudover er jeg RAB-godkendt Kranio Sakral Terapeut og babymassage-instruktør. 

Blid og nænsom behandling til din baby

Både baby-akupunktur (der foregår uden nåle) og Kranio Sakral Terapi er blide og nænsomme behandlingsformer og egner sig derfor rigtig godt til babyer.

Når en baby behandles med akupunktur, er det anderledes end hos voksne – og skal gribes anderledes an. Børns meridiansystem, altså de energibaner, der løber gennem kroppen, er nemlig endnu ikke fuldt færdigudviklet. Børn og babyer er derfor mere sensitive (og kan reagere mere kraftigt), derfor er devisen ved behandlinger at babyer – jo mindre jo bedre. Det betyder ikke, at din baby skal hjælpes mindre, men at man gør noget til en start, for så at se hvor kraftigt barnet reagerer, hvorefter man så gør noget mere – og afventer barnet reaktion igen. Det vil både give de bedste resultatet, og man undgår at arbejde mod de gode hensigter, man har med at give sin baby behandlingerne.

Sådan foregår behandlinger hos os

Baby- og børne-behandlinger er altid helt særlige. Du kommer til os sammen med din baby og er med under hele forløbet. For os er det vigtigt, at det bliver en tryg, behagelig og god oplevelse for dig – og allermest for din baby. Det er derfor også optimalt, at din baby er mæt, når du kommer til os – eller i hvert fald ikke er sulten.Du behøver ikke at vide, hvad der præcist er galt med din baby, før du kommer, men måske har du en fornemmelse af det. De fleste forældre ved ikke helt nøjagtigt, hvad der er galt med deres baby, men bare at deres baby virker utilpas, græder meget, sover for lidt eller sover dårligt, har uro i kroppen eller dårligt nok kan sutte / holde sutten og lignende. Og det er nok til at booke en baby-behandling hos os.

Det kan også være, at du bare gerne vil have tjekket din baby efter fødslen, så du sikrer dig, at din baby ikke har uopdagede skævheder eller spændinger, der kan udvikle sig og/eller give problemer henad vejen.

Til dig, hvis baby sutter forkert / har stramt tungebånd

Det er ikke unormalt, at en baby kan have spændinger i hovedet, nakken, kæberne eller inde i munden, der gør at din baby har ondt og ubehag og måske ikke kan sutte helt rigtigt ved brystet. Det kan være kæberne, inde i ganen eller tungen der er spændt. Alt dette kan løsnes med Kranio Sakral Terapi og eller baby-akupunktur

Det kan være, at spændingerne kommer af, at barnet har oplevet fødslen som fysisk hård eller traumatisk. Hos andre igen har kranieknoglerne forskubbet sig og skaber spændinger, indtil de forsigtigt rettes på plads igen.

Hvis din baby skal have klippet sit tungebånd, så vil det være en fordel at din baby får behandlinger både før og efter klippet, fordi de spændinger, der følger med stramt eller kort tungebånd oftest ikke forsvinder af sig selv, selvom tungebåndet klippes. Din baby vil altså få mest gavn af en klip, når dette kombineres med baby-behandlinger også.

.

Til dig hvis baby er spændt i nakken / ryggen eller har fået skæv eller flad hovedform

Et fladt eller skævt baghoved kommer ofte fordi barnet er stiv eller spændt i nakken. Det vil gøre, at barnet selv placerer sig i samme stilling nærmest uanset hvad du gør (fordi han eller hun ikke kan andet eller fordi det gør ondt at gøre noget andet). Spændinger og låsninger kan påvirke både hovedformen, amningen/madningen og motorikken. Spændingerne eller låsningerne opstår som oftest under graviditeten, af at barnet har ligget en smule skævt med hovedet ned i bækkenet den sidste tid inde i maven, eller fra fødslen og turen gennem bækkenet eller fra sugekop-forløsning.

Med kranio sakral terapi kan vi løsne op for spændinger i nakken og rette kranieknogler på plads. Måske oplever din baby det lidt ubehageligt, idet spændinger løsnes op, men det skal gøres. Når din baby igen kan bevæge sig frit (som naturen har tænkt det) så vil du få en mere glad og tilfreds baby. Nu med mulighed for at udvikle sit fulde motoriske potientiale.

.

Til dig, der har en baby, der sover dårligt eller sover for lidt

Nervesystemet er et vigtigt element i at kunne sove. En baby der befinder sig meget i det sympatiske nerversystem (kamp og flugt) vil have svært ved at sove. Man vil for eksempel være mere i et sympatiske nervesystem, hvis man har ondt, men også hvis man sover for lidt, hvorved det bliver selvforstærkende. Det kan også være, at du mærker, at din baby har en masse uro i kroppen, og den uro følger med ind i søvnen. Har din baby det sådan, vil din baby have stor glæde at af få beroliget og dæmpet sit nervesystem, så din baby kommer til at befinde sig mere i det parasympatiske nervesystem, der står for restitution og fordøjelse. Hvormed hele fordøjelsen; reflekser, tarmen og afføringen også vil komme til at fungere bedre.

Det er enkelte behandlings-teknikker og du vil også blive instrueret i at lave supplerende øvelser derhjemme, så I kommer så langt som muligt så hurtig som muligt. Søvn er vigtig for den menneskelige krop (både for din) men lige så meget for din babys!

.

Til dig der har en baby der er uro, har ondt eller græder meget

Et barn der græder meget behøver ikke at have ondt et bestemt sted, men vil ofte have det. Det kan dog være svært at vide hvor, eller gennemskue hvad der er i spil – hvorfor din baby græder meget. For nogle babyer vil det være spændinger i kroppen, lige så vel som voksne, og dem kan der løsnes op for, så smerterne forsvinder.

Uanset om du ikke ved, hvorfor din baby græder, så har vi god erfaring med at hjælpe med at bryde gråden ved at hele systemet kommer i bedre balance – og det samme med nervesystemet. Det er behandling uden bivirkninger, hvor der er brug for mere ro og glæde og mindre gråd.

.

Til dig, hvis baby døjer med luft i maven, for langsom eller for hurtig tarm

Oplever du, at dit barn har meget luft i maven, virker oppustet, har mavekneb eller har svært ved at komme af med afføring eller der går alt for længe mellem – ofte sammen med prutter der lugter virkelig fælt, så er det din babys tarm, der har brug for ekstra opmærksomhed, og det får den med baby-behandlinger hos os. Din babys tarmbevægelser og fordøjelsessystem har brug for at blive reguleret og boostet.

Du kan komme til mig, uanset om din baby får afførende midler eller ikke, men det ville jo være dejligt at kunne reducere i dem (eller gradvist helt at kunne komme af med dem). Hjælp til mave, tarm og afføring er en del af den hjælp, mange babyer med refluks har brug for.

.

Til dig, der her en baby der gylper meget, har refluks eller silent refluks

Der kan være mange grunde til, at en baby har refluks. Det kan være spændinger i nakken, det kan være tungebåndet der er stramt (kort), det kan være en reaktion på fødevarer (ofte komælk), der ikke tåles så godt af barnet, fordi immunsystemet er overaktivt, eller det kan være fordøjelsen, der ikke kan håndtere komælksprotein særligt godt, en dårlig tarmflora, luft der sluges under måltidet og forstoppelse. Babyakupunktur og kranio sakral terapi egner sig rigtig godt til babyer med refluks, der har hårdt brug for at komme mere i balance med sig selv og deres krop, for ikke at tale om at få deres nervesystem mere i ro, så de befinder sig mindre i deres sympatiske nerversystem (kamp og flugt) og kommer mere over i kroppens normale tilstand (når vi ikke skal kæmpe eller flygte for vores liv), der er det parasympatiske nervesystem, der står for restitution af kroppen og fordøjelse. Altså et vigtigt sted at være – især for en baby med refluks, der ofte vil have det mere end svært.


Hvad koster en behandling hos os?

Baby-behandlinger kan købes enkeltvis eller som et klippekort med 3 behandlinger af gangen. Behandlingen kan både være baby- akupunktur (uden nåle) og Kranio Sakral Terapi, afhængigt at hvad der vil være mest effektivt for det, der giver din baby problmer. Behandlingen kan godt gå på flere problemstillinger på en gang, da tingene ofte hænger sammen (og har en positiv virkning på hinanden) men desværre også kunne holde hinanden ved lige, hvis de ikke behandles.

  • En enkelt behandling koster 697 kr. Ved køb af klippekort til 3 behandlinger får du 10% rabat og ved køb af klippekort til 6 behandlinger får du 15% rabat. (og kan bruges både at mor og baby).

Vi tager imod betalingskort og mobilepay (men ikke kontant betaling).

Cecilie er RAB-godkendt, hvilket betyder, at Sygeforsikringen “danmark” (for nogle typer behandlinger) giver 115 kr i tilskud til den første akupunkturbehandling og 75 kr til de efterfølgende behandlinger og højst 715 kr indenfor 12 måneder.

De fleste sundhedsforsikringer giver også tilskud til akupunktur, så hvis du har en privat sundhedsforsikring kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab inden behandlingen og høre om mulighederne for at få tilskud. 

 Du kan godt selv få behandling sammen med din baby. Du kan læse om vores “mor” behandlinger her => 

Børn er generelt yderst sensitive overfor behandling, hvilket jo er godt, fordi man hurtigere vil kunne gøre noget. Omvendt er det som sagt også vigtigt at gå meget forsigtigt til værks med babyer. Derfor skal du som udgangspunkt forvente at komme minimum 3 gange med din baby med 3 dage til 2 ugers mellemrum mellem hver behandling, alt efter dit barns alder og årsag til behandlingen og sværhedsgrad.

Du kan booke online eller direkte på tlf 22773571.

For dig, der vil vide mere om selve behandlingen

Når du kommer med din baby, så taler vi om, hvad du oplever, og hvordan du oplever, at din baby har det. Ved opfølgende behandlinger vil vi høre, hvordan I har haft det siden sidst og fortsætte behandlingen i den bedste retning.

Behandlingen foregår, mens din baby ligger ned – alternativt sidder hos dig. For at din baby kan opleve det som en god og tryg oplevelse, skal du være i nærheden hele tiden.

Ved en akupunktur-behandling af børn bruges der små metal-redskaber (der på ingen måder er skarpe) som bruges til at aktivere energien. De bruges i stedet for nåle. Herved aktiveres forskellige punkter i kroppen, og det vil hjælpe din babys krop med at genfinde balancen. Det sker med lette tryk, masséren eller gnubben på forskellige punkter eller baner i din babys krop. Indimellem kan der sættes en stift (mikroskopisk nål)  på med plaster (går 0,1 mm ned i huden), et akupunktur-plaster. Det er fuldstændig smertefrit.

Rigtigt mange babyer bliver trykket under fødslen og har derfor lidt skæve kranier efterfølgende. Heldigvis retter de fleste sig helt af sig selv, men 1 ud af 5 fortsætter faktisk med at have skævheder. De babyer har brug for hjælp. Kranio sakral terapi er en blid og effektiv måde at rette skævheder i kraniet, nakken eller bækkenet på. Der bliver lyttet til din baby og din babys krop som stille og roligt vil give efter og rette sig op. Du vil opleve, at det kan give velvære og en gladere baby. Kranio sakral terapi er lette tryk, der løsner op for spændinger i muskler og led og bringer kroppen i balance. Der er således ingen træk, knæk eller vrid i din babys hoved, nakke eller krop. Måske vil din baby reagere let på det under behandlingen, fordi det er områder, der er spændte eller ubehagelige for din baby, men det er fortsat meget blid behandling.

Hvis det er relevant, vil du blive oplært i, hvordan du derhjemme kan hjælpe din baby (eksempelvis ved at stimulere visse punkter eller lave visse øvelser) indtil vi ses igen.

Din baby kan være mere tørstig, være mere træt, sove længere tid, være mere passiv eller måske helt modsat, være mere aktiv.

Selvom behandlingen er meget blid og nænsom, ses det at nogle babyer reagerer med mavegener, prutter meget eller har mere afføring end normalt efter behandlingen. Som oftest er det kortvarigt og en reaktion på at ”noget forlader kroppen”.

Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, så send mig en SMS!

Hvis du er i tvivl, om vi har erfaring med den problemstilling, du sidder med eller noget noget andet af mere praktisk karakter, så send os en SMS så ringer vi dig op så snart det er muligt!

Du ringer os op eller sender en SMS på 22773571.

Vi glæder os til at høre fra dig – og ikke mindst til at kunne hjælpe din baby.