HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning, når det er varmt / Amning i sommervarmen

Når det er varmt i vejret, er det helt almindeligt, at man føler en øget tørst – altså et større behov for at indtage væske. Grunden til det øgede væskebehov i varmen er, at vi sveder mere væske ud af kroppen for at køle kroppen ned, og ved det undgår at vores kropstemperatur stiger.

Det samme gælder selvfølgelig babyer, der også kan føle sig mere tørstige end ellers og også have behov for mere væske i varmen, end på køligere dage.

Er modermælk nok, når det er varmt?

Hvis du fuldammer din baby (på under 6 måneder), får din baby al den væske og alle de næringsstoffer, han eller hun har brug for fra modermælken – også når det er varmt. Og eftersom modermælk er en væske, består den af en stor del vand. Din baby har altså ikke brug for andet at drikke end modermælk, heller ikke når det er varmt.

Det kan sagtens være, at din baby efterspørger brystet hyppigere og måske også har nogle amninger indimellem, der er lidt kortere end normalt, når det er varmt. Hvor din baby egentlig bare har brug for at få slukket tørsten med den “tynde mælk”, der kommer i starten af amningen.

Det er helt naturligt, og det skal du bare lade din baby gøre.

Hvis din baby i forvejen er startet op på overgangsmad og på at drikke vand fra kop, kan du tilbyde ekstra vand eller ekstra bryst for tørst, afhængigt af hvad der lige passer jer begge.

amning i varmen

Du skal selv huske at drikke mere – nok

Når du ammer, er det til gengæld vigtigt, at du selv husker at drikke rigeligt med vand, især når det er varmt. Tænk på, at du selv sveder mere og derfor selv har et øget væskebehov. Og at du samtidig også skal producere ekstra væske til din babys øgede væskebehov. De fleste ammende kvinder vil have behov for mindst 2 liter væske om dagen, for at have en god væskebalance. Og mere i varmt vejr.

Tegn på, at du har fået for lidt at drikke, er:

  • Tørst (ikke alle mærker tørst)
  • Nogle bliver sultne i stedet for tørstige
  • Træthed
  • Koncentrationsbesvær
  • Utilpashed
  • Hovedpine
  • Tørre slimhinder (tør i munden, tørre læber)
  • Koncentreret urin (gul eller mørk urin)

Et godt råd er, at sætte X antal flasker med vand i køleskabet hver aften eller morgen, Eksempelvis 4 halv-liters flaske. Så har du koldt vand til dagens behov, og samtidig holder styr på og husker at drikke den mængde vand, du har brug for. Det kan man nemlig godt komme til at glemme, når man har en lille baby, der har brug for én døgnets 24 timer.

En god termoflaske er også god på farten, hvor du kan have både kolde eller varme drikke med dig.

Hvad kan jeg selv gøre for min baby i varmen

Tilbyd dit barn bryst eller væske, når dit barn beder om det. Sørg for selv at drikke nok, så mælkeproduktionen opretholdes selvom det er varmt. Du skal drikke væske nok til både for dig – og din baby.

Det er helt almindeligt, hvis du oplever, at din baby bliver mere pylret i varmen, og at søvnen også kan være en udfordring. Ligesom det ofte er sværere for voksne at sove godt, hvis vi har det (for) varmt. Ligesom at man selv kan blive mere irriteret og kort lunte i varmen, kan babyer det også. Det bedste, du kan gøre, er at hjælpe din baby med ikke at have det for varmt og sørge for at din babys soveplads ikke er for varm. Din baby må ikke sove i direkte træk – men frisk luft og udluftning er fint. Du bør også holde din baby væk fra direkte sol både når din baby sover og er vågen.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!