Amning fra kun et bryst

Enkelte kvinder vælger kun at amme fra et bryst, fordi det andet bryst giver for mange problemer. Det kan godt lade sig gøre at amme fra et bryst, fordi mælkeproduktionen bliver stimuleret dobbelt så meget.

Amning fra et bryst, mor der ammer

Hvilke udfordringer giver amning fra et bryst

Amning fra et bryst eller primært fra et bryst giver en skævhed i brysternes størrelse i ammeperioden. Efter ammeperioden vil langt de fleste kvinder opleve, at brysterne igen bliver ens eller næsten ens i størrelse, og at den “brugte” brystvorte vil trække sig mere sammen igen.

Nogle kvinder vil have svært ved at følge deres babys øget behov for mælk med kun et bryst eller have nok til at mætte deres baby sidst på dagen op til natten.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Det er afgørende for at kunne amme så længe som muligt på et bryst at brystet er startet op til en god mælkeproduktion. For at have nok mælk, når din babys behov for mælk øges, er det altid afgørende, at hele brystets mælkekirtelvæv er aktiveres til produktion.

Du kan overveje at give det svære eller problematiske bryst en chance mere for at blive at funktionsdygtigt – alt afhængig af hvad problemstillingen er. Søg komptetent vejledning inden du afskriver det ene bryst.

Vi kan med vores ammevejledning hjælpe dig med håndgreb og teknikker, så det bliver muligt at lægge din baby til det “svære” bryst.

Vi kan lære dig, hvordan du får aktiveret alt mælkekirtelvævet i brystet til produktion. Foruden kan vi lærer dig, hvordan du lægger din baby til brystet på en måde, der ikke gør skade på brystvorten og giver din baby et maksimalt udbytte ved brystet samtidig med, at mælkeproduktionen stimuleres optimalt.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.