HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning fra kun et bryst

Enkelte kvinder vælger kun at amme fra et bryst, fordi det andet bryst giver for mange problemer eller fordi barnet ikke vil til det bryst. Det kan godt lade sig gøre at amme fra et bryst, fordi mælkeproduktionen (teoretisk set) bliver stimuleret dobbelt så meget Men det er ikke alle kvinder, der i praksis kan få et bryst til at give mælk nok til at kunne fuldamme en baby.

Amning fra et bryst, mor der ammer

Hvilke udfordringer giver amning fra et bryst

Amning fra et bryst eller primært fra et bryst giver en skævhed i brysternes størrelse i ammeperioden. Efter ammeperioden vil langt de fleste kvinder opleve, at brysterne igen bliver ens eller næsten ens i størrelse, og at den “brugte” brystvorte vil trække sig mere sammen igen.

Nogle kvinder vil have svært ved at danne nok mælk kun med et bryst og måske ikke have mælk nok til at kunne mætte deres baby sidst på dagen op til natten. Eller måske de kan i starten men ikke kan kunne følge deres babys øget behov for mælk med kun et mælkeproducerende bryst

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

For at have nok mælk, når din babys behov for mælk øges, er det altid afgørende, at hele brystets mælkekirtelvæv er aktiveres til produktion helt i starten. Det er klart særligt afgørende for at kunne amme så længe som muligt på et bryst at brystet er startet op til en så god mælkeproduktion som muligt.

Hvis det ikke er for sent kan du kan overveje at give det svære eller problematiske bryst en chance mere for at blive at funktionsdygtigt – alt afhængig af hvad problemstillingen er. Søg komptetent vejledning inden du afskriver det ene bryst, det er alt andet noget nemmere at have to bryster at trække på. .

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

Haps din plads!

error: Content is protected !!