HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ammestillinger, hvorfor amme i forskellige stillinger

Du kan amme i alle stillinger, som du kan få til at lykkes. Babyer kan sågar amme på hovedet. Det er af afgørende vigtighed, at din baby har den samme gode teknik ved brystet uanset ammestillingen.

Fordelene ved at amme i forskellige stillinger er, at

Årsagen til de mange fordele ved at amme i flere forskellige ammestillinger er, at udtømningen af mælk er mest effektiv, der hvor din babys hage er placeret på brystet og din baby derved vil have mulighed for at tømme mere af brystet bedre og dermed at stimulere mere af brystet bedre til produktion. Alt sammen selvfølgelig forudsat at din babys teknik ved brystet også er god.

Oversigt over de forskellig ammestillinger

Du finder her en kort gennemgang og oversigt over de ammestillinger, der er mest almindelige. Du kan læse om fordele og ulemper ved hver ammestilling og finde mere om den pågældende ammestillingen ved at følge linket.

Den klassiske ammestilling / Cradle og Cross-Cradle: Den klassiske stilling er den mest kendte, fordi det er den, man ser i gadebilledet og i bøger om amning – og nok også den, der bliver brugt mest. Den klassiske stilling har den fordel, at din baby ligger godt foran dig. Ulempen er, at den primært tømmer og dermed stimulerer den mindste del af brystet, nemlig fra brystvorten og ind til brystbenet. Derfor er den ikke så god at bruge som den eneste ammestilling (især ikke i starten af ammeperioden).

  • Læs om den klassiske ammestilling her =>

Den liggende ammestilling / Side-lying: I den liggende stilling ligger både din baby og du ned. Du ligger på siden, og din baby ligger på siden med maven langs din mave (mave mod mave). Den liggende stilling er god at kunne, fordi den giver god hvile.

  • Læs mere om den liggende ammestilling her =>

Tvillinge ammestillingen / Indianerstillingen / football: I tvillingeammestillingen også kaldet indianerstillingen sidder du med din baby, således at din baby ligger ved brystet og kroppen ligger ved siden af dig i retning ind under din armhule. Den er god til at tømme brystet fra brystvorten og ud mod armhulen, hvor der typisk er mest mælkekirtelvæv, derfor fremmer den en god mælkeproduktion.

  • Læs mere om tvillingeammestillingen/indanerstillingen her =>

Ammestillinger: liggende, tvilling, laid back

Laid back ammestilling: Laid back ammestilling er i virkeligheden ikke én bestemt stilling, men et begreb som anvendes om alle de stillinger, hvor mor er tilbagelænet på ryggen. Laid Back aktiverer barnets neonatale reflekser og tyngdekraften er med til at hjælpe barnet.

Kinamand ammestilling – kinamanden: Kinamanden ammestilling er en ammestilling, vi har haft med os helt fra starten, da vi manglede en ammestilling, der effektivt kunne tømme i dybden af brystet og holde barnet naturligt aktiv ved brystet. Det er vores udgave af Laid back ammestillingen. Den har alle fordele ved Laid back og den tømmer områder i brystet, der ellers kan være svære for en nyfødt at tømme grundigt.

Hvad jeg selv kan gøre i forhold til ammestillinger

Det er en stor fordel at vide en masse helt konkrete ting om amning, og at du lærer at mestre mere end en stilling helt fra starten af. Hvis du eksempelvis kun anvender én – eller primært én – ammestilling i starten, vil der være større risiko for at færre mælkekirtler opstartes til produktion, og at din baby får for lidt mælk ved brystet (både råmælk og rigtig mælk). Ved kun at anvende én ammestilling i starten, vil der også være risiko for en mangelfuld tømning af visse områder af brystet, hvilket senere i ammeforløbet kan give problemer med at have mælk nok i takt med, at din baby øger sit behov for mælk.

Når du køber din ammepude hos os, får du et gratis ammepudekursus med i prisen. Her får du blandt andet vist, hvordan du bedst bruger din ammepude i de forskellige ammestillinger.

Hvis du ikke rigtigt synes, at du kan få amningen til at fungere, eller måske du kun kan få én ammestilling til at fungere, så vil en ammekonsultation være noget for dig.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

Haps din plads!

error: Content is protected !!