fbpx

Ammepude, sådan finder du en god ammepude

Formålet med en ammepude er at give dig støtte, så du ikke bliver træt i armene af at holde din baby under amningen, hvilket jo er rart. En ammepude er altså ikke nødvendig for at kunne amme, da din babyer sagtens kan lægges til brystet uden. Omvendt er det mange timer i døgnet din baby ligger ved brystet – især i starten, hvor han eller hun er helt nyfødt.

Det kan det være en god investering i din amning at købe en ammepude. Men en ammepude er ikke bare en ammepude, selvom man måske skulle tro det. Det er vores erfaring fra praksis, at mange ammepuder slet ikke er så gode igen, så derfor er her, hvad du skal gå efter, når du vælger ammepude.

baby i tvillingestillingen

Amning med ammepude på vores barselshotel –  baby i tvillingestillingen

Hvad du skal gå efter, når du vælger din ammepude

Vi har afprøvet massevis af ammepuder på vores barselshotel. Og der er 3 afgørende ting at gå efter, når du vælger din ammepude:

  • Det er vigtigt, at materialet inde i ammepuden er fast og samtidig formbart, så det mere eller mindre bliver der, hvor du placerer det, så du kan flytte noget af materialet ind under dig eller din baby.
  • Det er vigtigt at der er nok med fyld i din ammepude, så din baby ikke synker ned i puden og at fyldet ikke bare forsvinder væk under din baby.
  • Ammepuden skal kunne ligge helt tæt ind til dig (din mave er efter fødslen svarende til 4-5 graviditetsmåned), så der skal være massere af fyld der, hvor din baby skal ligge.

Uden at sige noget dårligt om en bestemt ammepude, så synes vi at alle ammepuder med boomerang form ikke fungerer særligt godt som ammepuder – og sagtens kunne tages helt af markedet uden at nogen ville savne dem. Vi oplever tværtimod at de er flade så barnet ligger alt for lavt, fyldet ofte tilmed hopper væk under barnet og at nyfødte derfor let kommer til at trække uhensigtsmæssigt i brystvorten og lave sår og skade derved. Det er ærgerligt, når formålet med ammepuden jo skulle være et helt andet.

Artikler om udstyr

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.