Ammepude, sådan finder du en god ammepude

Formålet med en ammepude er at give dig støtte, så du ikke bliver træt i armene af at holde din baby under amningen, hvilket jo er rart. En ammepude er altså ikke nødvendig for at kunne amme, da din babyer sagtens kan lægges til brystet uden.

Omvendt er det mange timer i døgnet din baby ligger ved brystet – især i starten, hvor han eller hun er helt nyfødt. Derfor kan det være en god investering i din amning at købe en ammepude. Men en ammepude er ikke bare en ammepude, selvom man måske skulle tro det. Det er vores erfaring fra praksis, at mange ammepuder slet ikke er så gode igen, så derfor er her, hvad du skal gå efter, når du vælger ammepude.

Hvad du skal gå efter, når du vælger din ammepude

Vi har afprøvet massevis af ammepuder på Det Private Barselshotel. Puderne har været købt af og medbragt af vores kunder til hotellet – foruden dem, vi har fået tilbudt til afprøvning af forskellige firmaer.

Der er 3 afgørende ting at gå efter, når du vælger din ammepude:

  • Det er vigtigt, at materialet inde i ammepuden er fast og at der er nok af det, så fyldet ikke bare forsvinder væk under dig og din baby.
  • Det er vigtigt, at materialet er formbart og mere eller mindre bliver der, hvor du placerer det, så du kan flytte noget af materialet ind under dig eller din baby.
  • Det er vigtigt, at der er plads til din mave efter fødslen. Ammepuden skal kunne ligge helt tæt ind til dig (din mave er efter fødslen svarende til 4-5 graviditetsmåned), så der skal være massere af fyld der, hvor din baby skal ligge.

Du kan se og køb den ammepude, som vi bruger og anbefaler på Det Private Barselshotel her  ⇒ 

baby i tvillingestillingen

Det Private Barselshotel ammepude – baby i tvillingestillingen

Artikler om udstyr

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.