HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ammepude, hvilken ammepude skal jeg vælge

Det korte svar er at du skal købe Doomoos Buddy med den type betræk vi har i webshoppen, da ikke alle deres ammepudebetræk fungerer optimalt. En ammepudes primære formål er at den skal ligge under din baby og give dig støtte, når du ammer, så du ikke bliver træt i armene af at holde din baby under amningen. Men mest for at din baby ikke kommer til at ligge for lavt (fordi du bliver træt i armene) eller får lavet et unødigt træk i brystvorten.

En ammepude er altså super rar at have. Det er mange timer i døgnet din baby ligger ved brystet – især i starten, hvor han eller hun er helt nyfødt. Faktisk kan en nyfødt baby sagtens tage en time om at spise et måltid mad, hvilket gør at du nemt (langsomt uden at opdage det) bliver træt i armen under amningen, der vil gøre at dit barn synker lidt. Da brystvorten er meget sensitiv, især i starten, er det vigtigt at undgå at dette sker.

Hvis din baby synker, vil brystvorten glide en lille smule ud af munden på din baby, og ville kunne være årsag til at brystvorten overstrækkes og får en skade. Det er derfor en god investering at købe en god ammepude. Samtidig med at du sidder bedre i de mange timer, du ammer.

Hvilken ammepude skal jeg vælge?

En ammepude er ikke bare en ammepude, selvom man måske skulle tro det. Og om den er pæn hjælper dig ikke, når du skal have din baby til brystet. Dét at anskaffe sig en super god ammepude til formålet, er vigtigt.

De fleste ammepuder kan bruges på forskellig vis; til at ligge med i graviditeten, til at placere babyen i, når du ikke ammer eller til mavetræning. Men det springende punkt er, at din ammepude er god helt i starten, hvor din baby er lille. Det er her amningen skal etableres, men også stå sin prøve. Og ammepuden skal hjælpe dig med det (og ikke gøre det sværere).

Når amningen senere bare kører, vil du amme både med og uden, hjemme eller på cafe.

Hvad du skal gå efter, når du vælger din ammepude

Vi har afprøvet massevis af ammepuder hos os. Og det er desværre vores erfaring fra praksis, at mange ammepuder ikke er særlig gode til deres egentlige formål. Her er 3 afgørende ting du skal gå efter, når du vælger din ammepude:

  • Det er vigtigt, at materialet inde i ammepuden er fast og samtidig formbart, så det mere eller mindre bliver der, hvor du placerer det, men også så du kan flytte noget af materialet ind under dig eller din baby.
  • Det er vigtigt at der er nok fyld i din ammepude, så din baby ikke synker ned i puden eller at fyldet forsvinder væk under din baby.
  • Ammepuden skal kunne ligge helt tæt ind til dig (din mave er efter fødslen svarende til 4-5 graviditetsmåned), så der skal være massere af fyld der, hvor din baby skal ligge (hvad der ikke er i boomerang typen). Din nyfødte baby skal kunne ligge helt tæt ind til dig, når du skal amme.

Doomoos Buddy i praksis, klassisk ammestilling.

Problemet med ammepuder med Boomerangform

Uden at sige noget dårligt om en bestemt ammepude, så synes vi at alle ammepuder med boomerang form ikke fungerer særligt godt som ammepuder – og snildt kunne tages helt af markedet uden at nogen ville savne dem (overhovedet). De vil selvfølgelig sagtens kunne fungere til en stor baby og til ekstra støtte.

Til nyfødte er boomerang typen alt for flade, så barnet (der jo er ret lille) kommer til at ligge alt for lavt i forhold til brystet (læs: kommer til at belaste brystvorten unødvendigt). De har en form, der gør at de ikke rigtig kan strækkes i på midten på grund af stoffet og der er heller ikke fyld på midten (noget barnet kan ligge på). Det gør, at barnet nemt ender med at ligge “i hullet” og ikke på puden, hvilket ikke er optimal i forhold til at placere din baby så tæt på din krop, som han eller hun gerne skal.

Ammepuder med kuglefyld

Fyldet i ammepuden har noget at sige, da det gør forskellige ting, når man ligger barnet på puden. Det kan eksempelvis sige forskellige lyde under barnet, det er dog uden betydning, da det ikke virker til at babyer reagerer på det. Ammepudefyld med bittesmå kugler fungere absolut bedst, det pakker sig på en god måde under barnet – og kan formes.

Kugle-fyld af større kugler (3-5 mm x 3-5 mm), som er det fyld man også putter i en sækkestole, har det med at ‘hoppe’ væk under barnet. Ammepuden starter med at ligge godt, men fyldet forsvinder ligesom væk under barnet, når man lægger barnet på puden. Der øger risikoen for at der kommer et uhensigtsmæssigt træk i brystvorten, der kan være årsag til sår og skader, hvilket er super ærgerligt.

Problemet med ammepuder med pudefyld

Ammepuder med pudefyld kan være forskellige; kompakte eller bløde. Her skal du gå efter den kompakte type. Pudefyld gør det ikke særlig godt, når barnet er helt nyfødt og amningen skal etableres. Det er kun et problem helt i ammeopstarten (der til gengæld er meget vigtig for resten af din ammeperiode) og et problem ved sår på brystvorterne.

Har du arvet en ammepude med pudefyld, der er meget fast (ikke virker blød), vil den godt kunne bruges. Du skal dog være særligt opmærksom på, at din baby ikke “synker ned” i starten.

Hvilken ammepude vi (udelukkende) bruger

På Babyinstituttet bruger vi udelukkende Doomoos store ammepude. Den er bare bedre og man undgår alle ovenstående problemer i starten hvor barnet er helt lille og amningen skal etableres eller ammeproblemer skal løses, da amningen kan blive den hyggestund.

Den er også smart fordi der kan købes ekstra fyld til den. Det gør at man kan ligge med den hele graviditeten (eller hele din næste graviditet) og så fylde den op inden amningen og den er så god som ny. Der kan også købes ekstra betræk til den, så man har ét at skifte med. Den er nemlig helt håbløs og ubrugelig uden betræk på, da den bliver helt blød. Men med betræk på, skubbes fyldet sammen, og man får den perfekte ammepude til at lejre sin baby i den rigtige højde og position.

Og endelig kan denne ammepude placeres fuldkommen tæt på din krop, fordi den både er lang og nem at “forme” så din baby kan komme til at ligge lige dér, hvor han eller hun skal ligge. Det er grundene til, at det er den, vi anbefaler.Vi bliver ikke betalt for at tale godt om Doomoos ammepude, men du støtter os ved at købe den hos os.

Artikler om udstyr til baby

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!