HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ammehjælp / Ammevejledning / Ammerådgivning

Ammehælp er noget, der er helt naturligt at have brug for, når man er blevet mor til en lille baby (også selvom det ikke er ens første barn) og skal have amningen til at fungere. Kvinder har fået hjælp til at lykkes med amningen siden tidernes morgen, af andre ældre eller mere erfarne kvinder, med det formål at kunne imødekomme barnets behov for mælk og ønsket om at amme.

I dag er ammehjælp ofte noget, kvinder får af sundhedspersoner, mens de er indlagt på hospitalet i barselsperioden. Og når de kommer hjem af sundhedsplejersken, når hun kommer på hjemmebesøg. I dag findes der også en lang række private tilbud til mere ammehjælp, end den man får tilbudt i offentligt regi.

Amning er ikke (altid) noget, man “bare” kan

Det kan umiddelbart tænkes at være meget let; det der med at skulle amme. Således at en normalt fungerende kvinde med 2 bryster og en baby får en velfungerende amning. Men når man så sidder med sin baby i armene, så er det med amningen, for mange, slet ikke så simpelt igen. Faktisk er der mere end 60 % (danske kvinder), der får problemer med sår på brystvorterne i løbet af den første uge efter fødslen, der skyldes at barnets teknik ikke er korrekt og skal løses ved at rette op på eller justere på teknikken.

Det vi oplever er, at amningen, selvom det er en helt naturlig ting, og man tænker at det må komme mere eller mindre af sig selv, faktisk er svært for rigtigt mange og sagtens kan give en helt masse udfordringer med mælkeproduktionen og amningen.

Det giver derfor god mening allerede i graviditeten at forberede sig på amningen; på hvordan man kommer bedst fra start, hvilke udfordringer og problemer der kan være forbundet med især opstarten.

  • Gå til vores ammeforberedelse her ⇒

Praksis ammehjælp

På Baby Instituttet mener vi, at amning er noget, der skal læres i praksis – ved at få det vist og se hvordan, samtidig med at man bliver fortalt og guidet. Ligesom vi mener, at alle nybagte mødre kan lære “amningens kunst”. Amning er noget man skal have til at fungere i praksis, og derfor hjælper det at få vist, hvordan man skal holde sin baby, hvor barnets hoved skal placeres i forhold til brystet og brystvorten, og hvordan man gør for at sikre sit barn den gode teknik ved brystet, der er så vigtig.

Ammehjælp til ammeetableringen

Man kan have brug for ammehjælp i starten især til at lægge ens baby til brystet, til de forskellige ammestillinger, til at vurdere om ens baby synker ved brystet og til at vurdere, hvor meget mælk ens baby får, og om det er nok i forhold til barnets alder i dage og meget, meget mere. Det er normalt at have brug for hjælp, når alt er nyt.

Hjælp til amningen lige efter fødslen eller ammehjælp til at løse ammeudfordringer og ammeproblemer. 

De hyppigste ammeudfordringer i etableringsfasen er; at få barnet korrekt til brystet (med en god teknik) og at kunne give ens baby mælk nok. Det sidste enten fordi barnets teknik ved brystet ikke er god nok til at kunne få mælk nok ud, eller fordi brystet ikke kan modsvare barnets behov (og der skal gøres en særlig indsats for at komme der til).

Det kan også være, man laver for meget mælk, eller at mælken ikke kommer ud (eller i områder af brystet ikke kommer ud) og skaber mælkeknuder, mælkestase og brystbetændelse. Der kan her være brug for ammehjælp.

Det er vores erfaring, at det er utroligt vigtigt og ofte også afgørende at sætte hurtigt ind overfor udfordringer i ammeetableringen, da udfordringer har det med hurtigt at udvikle sig til reelle problemer eller store problemer, der så eventuelt ender med ikke at kunne løses, eller at tage virkelig lang tid eller være svære at løse.

Ammehjælp til ammeproblemer

Der findes en del forskellige ammeproblemer, de mest hyppige ammeproblemer er; smertefulde amninger og også ofte med sår på brystvorterne, barnets teknik ved brystet ikke er god, for lille mælkeproduktion, mælkeknuder og mælkeophobninger, brystbetændelse, svamp og white spot på brystvorten.

Ligesom i etableringsfasen kan det være afgørende for amningen af at få løst udfordringer, og nogle gange vil det kræve ammehjælp fra en professionel. Hvis ammeproblemer ikke løses kan det gå ud over mælkeproduktionen og barnets trivsel.

Andre artikler om amning

Udstyr til amning

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!