Søg
Close this search box.

Ammehjælp / Ammevejledning / Ammerådgivning

Ammehælp er noget, der er helt naturligt at have brug for, når man er blevet mor til en lille baby (også selvom det ikke er ens første barn). Amningen skal jo fungere, og vil ofte kræve ammehjælp. Kvinder har fået hjælp til at lykkes med amningen siden tidernes morgen af andre ældre eller mere erfarne kvinder for at kunne imødekomme deres barns behov for mælk og deres ønske om at amme.

I dag er ammehjælp ofte noget, kvinder får af sundhedspersoner. Under indlæggelsen på hospitalet efter fødslen, og når man er kommet hjem af sundhedsplejersken. I dag findes der også en lang række private tilbud, hvor man kan købe mere ammehjælp, end man får tilbudt i offentlig regi.

Amning er ikke (altid) noget, man “bare” kan

Det kan umiddelbart tænkes at være meget let; det der med at amme. Således at en normalt fungerende kvinde med 2 bryster og en baby giver en velfungerende amning. Men når man sidder med sin baby i armene, er det med amningen, for mange, slet ikke så simpelt igen. Faktisk får mere end 60 % (danske kvinder) problemer med sår på brystvorterne i løbet af den første uge efter fødslen. Det skyldes at barnets teknik ikke er god (korrekt).

Amningen er, selvom den er en helt naturlig ting, svært for rigtigt mange og kan sagtens give en masse udfordringer og problemer. Det giver derfor god mening allerede i graviditeten at forberede sig på amningen. Forberede sig på hvordan man kommer bedst fra start, hvilke udfordringer og problemer der kan være især i opstarten.

Praksis ammehjælp

På Babyinstituttet mener vi, at amning er noget, der skal læres i praksis – ved at få det vist og se hvordan, samtidig med at man bliver fortalt og guidet. Ligesom vi mener, at alle nybagte mødre kan lære “amningens kunst”.

Det hjælper at få vist, hvordan man skal holde sin baby, hvor barnets hoved skal placeres i forhold til brystet og brystvorten, og hvordan man gør for at sikre sit barn den gode teknik ved brystet, der er så vigtig. Amning er noget man skal have til at fungere i praksis.

Ammehjælp til ammeetableringen

Man kan have brug for ammehjælp i starten; til at lægge ens baby til brystet, til de forskellige ammestillinger, til at vurdere om ens baby synker ved brystet og til at vurdere, hvor meget mælk ens baby får, og om det er nok i forhold til barnets alder i dage, til at etablere en god mælkeproduktion og meget, meget mere.

Det er normalt at have brug for hjælp, når alt er nyt.

Hjælp til amningen lige efter fødslen eller ammehjælp til at løse ammeudfordringer og ammeproblemer. 

De hyppigste ammeudfordringer i etableringsfasen er; at få barnet korrekt til brystet (med en god teknik) og at kunne give ens baby mælk nok. Det sidste enten fordi barnets teknik ved brystet ikke er god nok til at kunne få mælk nok ud, eller fordi brystet ikke modsvarer barnets behov (og der skal gøres en større indsats for at komme dertil).

Det kan også være, man laver for meget mælk, eller at brysterne ikke tømmer sig (eller i områder af brystet ikke tømmer sig) og skaber mælkeknuder, mælkestase og brystbetændelse. Der kan her være brug for ammehjælp.

Det er vores erfaring på Babyinstituttet, at det er utroligt vigtigt og ofte også afgørende at sætte hurtigt ind overfor udfordringer i ammeetableringen. Ammeudfordringer har det nemlig med hurtigt at udvikle sig til reelle problemer. Problemer, der ellers kan ende med ikke at kunne løses, eller at tage virkelig lang tid eller være svære at løse.

På Babyinstituttet har vi udviklet en metode til at hjælpe amningen godt fra start og afhjælper de mest almindelige ammeudfordringer og ammeproblemer. Den kan læres her;

Ammehjælp til ammeproblemer

Der findes en del forskellige ammeproblemer. De mest hyppige ammeproblemer er;

Ligesom i etableringsfasen kan det være afgørende for amningen af at få løst udfordringer. Hvis ammeproblemer ikke løses, kan det gå ud over amningen, så den ikke lykkes, gå ud over mælkeproduktionen og barnets trivsel.

Søger du hjælp & sparring;

Andre artikler om amning

Udstyr til amning

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!