HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

AmmeBH & store bryster? Tips til at vælge en god ammeBH

Nogle er fra naturens hånd udstyret med store bryster. Det kan have sine fordele, men når det drejer sig om at finde en god støttende ammeBH, så giver det ofte udfordringer. Har du store bryster, har du sikkert allerede erfaret, hvor svært det er finde en rigtig god almindelig bh med en ordentlig støtte og komfort.

Den udfordring bliver ikke mindre, når du skal finde gode ammeBH´er!

En ordenligt støtte og komfort er under amningen endnu vigtigere end nogensinde, når du har store bryster. Store bryster bliver nemlig endnu mere tunge, når kirtelvævet vokser under og efter graviditeten, og når brysterne også fylder sig med mælk. Så har du store bryster og skal amme. har du endnu mere brug for en god ammeBH, end hvis du har mindre bryster.

Du skal gå efter ammeBH med brede skulderstropper

Brede skulder-stropper gør, at brystets tyngde bæres over et bredere stykke på skulderen. Vægtfordelingen over et bredere stykke stof gør vægten på skulderen mindre tung – og er derfor bedre for dig. Desuden vil tynde stropper også have en tendens til at gnave sig ned i skulderen.

Du skal undgå smalle låsemekanismer (dem i de tynde stropper)

Et af kendetegnene ved en ammeBH er, at der fortil ved hver skulderstrop sidder en lille låsemekanisme, der gør at  BH´en, kan åbnes, så den ikke behøver at tages af under amningen. Har du store bryster, så er der en stor risiko for at låsemekanismen ligesom tynde skulderstropper ikke kan holde til vægten af brystet – eller ikke kan holde særlig længe. Det kræver derfor en mere solid låsemekanisme, der ofte går sammen mere en mere tyk skulderstrop, fordi plastikdelen også er større.

Du skal have et bredt bærende stykke under brysterne

Det bærende stykke under brystet og armen er lige så vigtig som stroppen, idet det aflaster skulderen og de nervebaner der sidder i skulderen. Stykket rundt om kroppen skal derfor være så bredt som muligt. Jo bredere stykket er, jo breder hjælper det med at bærer brystet nedefra.

Bud på en god type ammebh til store bryster

På Baby Instituttet er vi glade for ammeBH´er og anbefaler kvinder med store bryster ammeBH´er med brede skulderstropper og et bredt bærestykke rund om kroppen. Af alle de ammeBH´er vi har haft i hænderne, synes vi lige nu bedst om Carriwells ammeBH´er til store bryster – der giver en rigtig god større og også findes i helt store størrelser.

Til de helt store bryster:

AmmeBH til store bryster

Og til de lidt mindre store bryster:

AmmeBHer er smarte fordi man kun behøver at finde et bryst frem af gangen – og man imens kan holde det bryst, du ikke ammes på, varmt – her bruger vi brystvarmere (der også findes i store størrelser) i ammeBH´en. Der ud over er babys teknik ved brystet selvfølgelig helt afgørende for, at din baby også har adgang til den bagerste del af brystet, hvilket altid er vigtig, men kan være mere svært ved store bryster, da den bagerste del af brystet er længere (eller meget længere) placeret væk fra barnets mund. Den kan du hjælpe på vej med vores ammebog: Amning med ESA-metoden eller online amme-videokursus. Har du allerede født tillbyder vi både hjælp til amningen, både på timebasis og på døgnbasis med ophold på vores barselshotel. Vi hjælper dig blandt andet med simple håndgreb, der sikre din baby en god teknik ved brystet hver gang (forebygger og afhjælper sår og smertefulde amninger) og hjælp og vejledning til hvordan du sikre en god tømning af brystet – også den bagerste del af brystet.

Andre artikler om gear

Andre artikler om amning

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!