KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

AmmeBH til store bryster, tips til dig med store bryster

Nogle er fra naturens hånd udstyret med store bryster. Det kan have sine fordele, men når det drejer sig om at finde en god støttende ammeBH, giver det ofte udfordringer. Har du store bryster, har du sikkert allerede erfaret, hvor svært det er finde en god almindelig bh med en ordentlig støtte og komfort. Den udfordring bliver ikke mindre, når du skal finde gode ammeBH´er!

En ordenlig støtte og komfort er under amningen endnu vigtigere, når du har store bryster. Store bryster bliver nemlig endnu mere tunge, når kirtelvævet vokser i graviditeten, og efter når brysterne også fylder sig med mælk. Så har du store bryster og skal amme, har du brug for en god ammeBH. Her kommer hvad du skal gå efter.

Du skal gå efter ammeBH med brede skulderstropper

Brede skulderstropper gør, at brystets tyngde bæres over et bredere stykke på skulderen. Vægtfordelingen over et bredere stykke stof gør vægten på skulderen mindre tung – og er derfor bedre for dig. Desuden vil tynde stropper have en tendens til at gnave sig ned i skulderen.

Du skal undgå smalle låsemekanismer (dem i de tynde stropper)

Et af kendetegnene ved en ammeBH er, at der fortil ved hver skulderstrop sidder en lille låsemekanisme, der gør at  BH´en, kan åbnes. Den gør at man ikke behøver at tage BH´en af under amningen. Har du store bryster, er der en stor risiko for at låsemekanismen, ligesom tynde skulderstropper, ikke kan holde til vægten af brystet. Eller ikke kan holde særlig længe. Det kræver derfor en mere solid låsemekanisme, der passer sammen med en mere tyk skulderstrop, fordi plastikken også mere kraftig.

Du skal have et bredt bærende stykke under brysterne

Det bærende stykke under brystet og armen er lige så vigtigt som stroppen, idet det aflaster skulderen og de nervebaner der sidder der. Stykket rundt om kroppen skal være så bredt som mulig. Jo bredere stykket er, jo bedre hjælper det med at bære brystet nedefra.

Bud på en god type ammebh til store bryster

Af alle de ammeBH´er vi har haft i hænderne, synes vi lige nu bedst om Carriwells ammeBH´er til store bryster – der giver en rigtig god større og også findes i helt store størrelser.

Til de helt store bryster:

AmmeBH til store bryster

Og til de lidt mindre, men stadig store bryster kan denne også bruges:

AmmeBHer er smarte fordi man kun behøver at finde et bryst frem ad gangen – og man imens kan holde det bryst varmt, der ikke ammes. Ud over det bruger vi brystvarmere (der også findes i store størrelser) i ammeBH´en. Mælken vil tømmes bedre ud af brystet ved at det holdes varmt. Brystvarmere har man på mellem amningerne.

Derudover er dit barns teknik ved brystet selvfølgelig helt afgørende for, både for at hente mælken ud, men også for at din baby har adgang til den bagerste del af brystet er længere (eller meget længere) væk fra barnets mund.

Den kan lære håndgreb til teknikken og tømningen af brystet med Babyinstituttets Ammebog eller Ammekursus. (eller med en ammekonsultation). Du lærer simple håndgreb til at kunne lægge din baby til brystet med en god teknik og til tømning af brystet.

Andre artikler om udstyr

Andre artikler om amning

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!