AmmeBH & store bryster? Tips til at vælge en god ammeBH

Nogle er fra naturens hånd udstyret med store bryster. Det kan have sine fordele, men når det drejer sig om at finde en god støttende ammeBH, så giver det ofte udfordringer. Har du store bryster, har du sikkert allerede erfaret, hvor svært det er finde en rigtig god almindelig bh med en ordentlig støtte og komfort.

Den udfordring bliver ikke mindre, når du skal finde dig gode ammeBH´er!

Og en ordenligt støtte og komfort er under amningen endnu vigtigere end nogensinde, når du har store bryster. Store bryster bliver nemlig endnu mere tunge, når kirtelvævet vokser under og efter graviditeten, og når de også fylder sig med mælk. Så har du store bryster, har du endnu mere brug for en god ammeBH, end hvis du har mindre bryster.

Du skal gå efter ammeBH med brede skulderstropper

Brede skulder-stropper gør, at brystets tyngde bæres over et bredere stykke på skulderen. Vægtfordelingen over et bredere stykke stof gør vægten på skulderen mindre tung – og derfor langt bedre for dig. Desuden vil tynde stropper også have en tendens til at gnave sig ned i skulderen.

Du skal undgå smalle låsemekanismer (dem i de tynde stropper)

Et af kendetegnene ved en ammeBH er, at der fortil ved hver skulderstrop sidder en lille låsemekanisme, der gør at  BH´en, kan åbnes, så den ikke behøver at tages af under amningen. Har du store bryster, så er der en stor risiko for at låsemekanismen eller de tynde elastikker ikke kan holde til vægten af brystet – eller ikke kan holde særlig længe.

Du skal have et bredt bærende stykke under brysterne

Det bærende stykke under brystet og armen er lige så vigtig som stroppen, idet det aflaster skulderen og de nervebaner der sidder i skulderen. Det skal være bredt og bærende. Jo bredere stykket er, jo mere bærer stykket brystet nedefra.

Bud på en god type ammebh til store bryster

På Baby Instituttet og Det Private Barselshotel anbefaler vi kvinder med store bryster at undgå den “almindelige” type ammeBH, med tynde elastikskulderstropper og låsemekanisme. Vi anbefaler dem i stedet at finde ammeBH´er med brede skulderstropper.

Der er en fordel i kun at finde et bryst frem af gangen – og imens holde det bryst, du ikke ammer fra, varmt – her bruger vi brystvarmere i ammeBH´en. Og så er teknikken selvfølgelig helt afgørende for, at din baby også har adgang til den bagerste del af brystet. Den kan du få helt styr på her med vores ammebog eller online amme-videokursus. 

Af alle de ammeBH´er vi har haft i hænderne, synes vi lige nu bedst om Carriwells.

AmmeBH til store bryster

Til de helt store bryster:

Og til de lidt mindre store bryster:

Lotte Drechsler, jordemoder
Lotte Drechsler er uddannet jordemoder i 2004 og har arbejdet som jordemoder siden. Lotte har desuden en uddannelse som massageterapeut. Lotte startede på Det Private Barselshotel / Baby Instituttet i november 2015.