HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

AmmeBH, 3 gode grunde til købe gode ammeBh´er

AmmeBH er noget, der er kommet til udstyrspakken, når man gerne vil amme. Her får du 3 gode grunde til, hvorfor det måske er meget smart at investere i nogle gode ammeBHer.

En ammeBH gør hverdagen med baby (lidt) lettere

En amme-bh kan lette hverdagen med din baby, fordi du lettere og hurtigere vil kunne finde brystet frem, når din baby er sulten, end du (ofte) kan med en almindelige bh. AmmeBH´en giver et frit bryst uden at skulle trækkes op, hvor den sidder og klemmer på mælkegangene under amningen.

Carriwell ammebh, med god støtte, også til store bryster.

Ens almindelige BH´er er også ofte for små, til den periode man ammer, så man kan med fordel allerede købe sig nogle ammeBH’er i graviditeten, og så håbe at de også passer, når ens baby kommer til verden. Brysterne kan selvfølgelig sagtens tage et ryk mere op i størrelse i dagene efter babys ankomst, når mælkeproduktionen etablerer sig. Men de ammebhér du har købt i graviditeten vil med stor sandsynlighed passe lidt senere i ammeforløbet, når mælken ikke lagrer sig i brystet, som i starten.

Men der er faktisk ikke en eneste grund til ikke at købe sig nogle gode ammeBH´er. Så her får du to gode grunde mere til at købe dem.

Amme-bh´en hjælper med at støtte (bære) det mælketunge bryst

Når mælken løber til, og brysterne fylder sig med mælk, kan de vokse pænt meget. For nogle så meget, at de får smerter ved brystbenet og ømhed ud under armene, når der kommer en øget tyngde i brysterne – det kan også komme, hvis brystet ikke tømmer sig godt nok under amningen.

Mange kvinders første reaktion er, at de slet ikke skal have en Bh på, når mælken løber til, fordi de ikke kan overskue noget, der strammer på brysterne. Det langt de fleste oplever, når vi overtaler dem til at prøve (fordi vi ved at det er rart), er, at det er SÅ meget mere dejligt. Det skyldes at tyngden bæres af Bh´en, så strækket på brystmusklen og skulderen lettes.

En god BH hjælper til, at huden ikke overstrækkes

En anden rigtig god grund til at bruge bh i ammeperioden er den øgede mængde mælk – især når mælken løber til og når brysterne er mælketunge. Det vil være lige her og når brystet er fyldt med mælk, vil det lave det største stræk i huden. Når brysterne ikke støttes, kan det betyde, at huden overstrækkes (især foroven, hvor brysterne sidder fast på overkroppen. En overstrækning af huden over længere tid kan komme til at se træls ud bagefter – læs give strækmærker og hængebryster).

Det du kan gøre, er at putte dine bryster ned i en god støttende bh – helt fra starten af din amning, hvor der er allermest tyngde. Virker det så? Tja, det gør i hvert tilfælde ikke noget dårligt – kun godt. I teorien vil et mindre træk i huden være bedre, især når brysterne er ekstra tunge, men der er nok ikke lavet undersøgelser om det.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!