LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Allergivenlig modermælkserstatning – hypoallergen MME

Allergivenlig modermælkserstatning, også kaldet hypoallergen modermælkserstatning er beregnet til babyer, hvor der er meget allergi i familien og med fødevareallergi eller fødevareintolerance.

Allergivenlige modermælkserstatninger er, som de almindelige modermælkserstatninger, fremstillet på komælk. Grundlæggende består mælk af to typer af protein – valle og kasein. Nogle babyer kan have det svært med at håndtere komælksprotein. Et skift til allergivenlig modermælkserstatning (fra almindelig modermælkserstatning) kan hjælpe de babyer til at få det meget bedre. Her ser man, at den røde numse forsvinder, eller de eksemlignende knopper på huden aftager og forsvinder, når barnet ikke længere udsættes for komælksproteiner i deres almindelige form. Har barnet ikke problemer med komælk – men med noget andet – vil symptomerne selvsagt ikke forsvinde.

Baby der har ondt, måske det kan hjælpe at skifte til allergivenlig modermælkserstatning

Allergivenlig fordi komælksproteinerne er blevet spaltet

Allergivenlig modermælkserstatning er stadigvæk baseret på komælk, men i den allergivenlige MME er komælksproteinet behandlet på en måde, der både gør det lettere for babyer at fordøje det og sværere for kroppen at “genkende” det som værende komælksproteinet. Formålet ved at kroppen ikke genkender komælksproteinet er at forsøge at hindre kroppen i at reagere fysisk på proteinet (med allergi eller intolerance). Behandlingen består i at proteinkæderne er hakket over i kæder af aminosyrer eller for den hypoallergene modermælkserstatning ned i enkelte aminosyrer.

Behandlingen at proteinkæderne gør, at allergivenlig modermælkserstatning er dyrere – og også væsentlig dyrere end almindelig MME. Som tommelfingerregel gælder det, at jo flere gange hvert protein er spaltet, jo mere koster produktet.

Når proteinet spaltes, kommer der en speciel lugt (og smag). Det er årsagen til, at allergivenlig modermælkserstatning lugter helt anderledes (og mere grimt) end almindelig MME. Især Nutramigen, der også er uden mælkesukker til at skjule lugten og smagen, har en meget karakteristisk lugt og smag.

Når I har problemer med laktose i familien

For langt de fleste babyer er problemet komælksproteinet og ikke laktosen. Laktose er sukkerstoffet i mælken og altså noget andet end mælkeproteinet.

Har I problemer med at håndtere komælks-laktose / mælkesukker i familien og vil du forsøge at undgå at give din baby modermælkserstatning med mælkesukker, så er det kun Nutramigen der dur, da den hverken indeholder (komælks) mælkesukker eller hele komælks-proteiner.

Allergivenlig modermælkserstatning 0-6 måneder

De allergivenlige modermælkserstatninger er “ernæringsmæssigt fuldgyldig til en baby, hvor amning ikke er muligt”. Det betyder, at de kan anvendes som eneste kost til en baby det første halve år af barnets liv – de erstatter med andre ord HELT almindelig modermælkserstatning.

Oversigt over de allergivenlige modermælkserstatninger:

Allergivenlig MME Mærke Status vægt Pris pr dåse Andet
Althéa Nestle Pulver 450 gram 180 kr
Nutramigen 1 Nutramigen Pulver 400 gram 180 kr laktosefri
Pepticate Nutricia Pulver 450 gram 180 kr

 

Allergivenlig Modermaelkserstatning

Allergivenlig modermælkserstatning fra 6 måneder

Allergivenlig modermælkserstatning er fra de 6 måneder og frem mærket med et 2 tal. Det gives til barnet sammen med opstart af almindelig overgangsmad og senere almindelig mad.

Oversigt over de allergivenlige modermælkserstatninger:

Allergivenlig MME Mærke Status Vægt Pris pr dåse Andet
Althéa Nestle Pulver 450 gram 180 kr
Nutramigen 2 Nutramigen Pulver 400 gram 190 kr Laktosefri
Pepticate Plus Nutricia Pulver 450 gram 190 kr

Hvor kan det købes?

Allergivenlig MME kan ikke fåes i almindelige butikker, men skal købes på apoteket og på nettet på apoteker.

Allergivenlig modermælkserstatning på recept

Sundhedsstyrelsen anbefaler at give en Hypoallergen MME fra 0-4 måneder hvis barnet er disponeret for allergi og skal have MME (ikke fuldammes).

Hvis barnet har fået stillet diagnosen komælksproteinallergi, kan lægen udsted en grøn recept.Den grønne recept gælder på et enkelt apotek og betyder, at du får et tilskud på 60% af prisen. Har du fået en recept, vil du spare en del penge, så en dåse MME (400-450 gram pulver) vil koste det samme for dig som en dåse med almindelig MME, der består af 600-800 gram pulver. Den allergivenlige MME vil altså stadig være dyrere, men der er alligevel en del penge at spare.

Der gives ikke tilskud til forebyggelse af allergi.

Aminsyreprodukter / HYPER allergivenlig modermælkserstatning

Nogle babyer tåler hverken almindelig modermælkserstatning eller den allergivenlige modermælkserstatning, hvor proteinkæderne er hakket over nogle gange. De har brug for HYPER allergivenlig modermælkserstatning, som er aminosyrebaseret. Hyper allergivenlig modermælkserstatning er lavet på aminosyrer, som er den mindste bestanddel af et protein og er lavet helt uden komælk.

Oversigt over de hyper allergivenlige modermælkserstatninger:

HYPER allergivenlig MME  Mærke Status vægt Pris Andet
Alfamino Nestle Pulver 400 gram 430 kr
Neocate LCP Nutricia Pulver 400 gram 550 kr
Puramino Nutramigen Pulver 400 gram 480 kr

 

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!