KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Alkohol & fertilitet

Undersøgelser har vist, at alkohol nedsætter fertiliteten på en sådan måde, at jo mere man drikker, jo sværere vil man have ved at blive gravid. Blot ved indtagelse af 1-5 genstande pr uge vil fertiliteten nedsættes med 1/3 del og langt mere, hvis du drikker over 8 genstande per uge. Andre studier har ikke vist nedsat fertilitet ved indtagelse af alkohol. Sammenfattende giver det modstridende oplysninger, men hvis du ønsker at blive hurtigt gravid (eller har problemer med det) giver det god mening at droppe alkohol – helt.

Udover det er alkohol et opløsningsmiddel og kan påvirke et foster i livmoderen på en række forskellige måder gennem hele graviditeten.

  • Hvis man er fuld omkring undfangelsen eller tidligt i graviditeten – drikker en masse alkohol på en gang (over 5 genstande) eller drikker mere end 5-7 genstande pr uge øges risikoen for spontan abort.
  • Alkoholindtagelse tidligt i graviditeten (de første 3 til 11 uger, 1 trimester), hvor alle organer dannes, vil kunne føre til misdannelser og hjerneskade hos fosteret/barnet.

Hvis man planlægger at få barn – hvilket betyder at man arbejder aktivt på det – er det Sundhedsstyrelsens anbefaling, at man IKKE drikker alkohol. Hvilket giver rigtig god mening.

Sikre tidspunkter i ens cyklus, hvor man godt kan drikke

Hvis man tænker, at man bliver gravid lige med det samme, kan man lige så godt stoppe med at drikke alkohol. Men flere og flere må bruge længere og længere tid på at opnå graviditet og her kan lidt mere viden om kvindens cyklus være en fordel (for stadig måske at kunne skeje ud engang imellem og glemme alt om ens graviditetsønske). Der er nemlig sikre perioder i hver cyklus, altså hvor man med sikkerhed ikke er gravid – og godt kan slå til Søren, hvis man trænger til det.

Kvinde drikker vin - hvad når man gerne vil være gravid, er gravid og ammer

Du er med sikkerhed ikke gravid fra du får menstruation (dag 1) og frem til, at du har ægløsning igen omkring dag 14 (mørk-lyserød med O).

Du er med sikkerhed heller ikke gravid, hvis du ikke har haft (ubeskyttet) samleje omkring ægløsningstidspunktet. Fra dag 16 og frem (lyserødt område)

Fra ægløsningen og frem til menstruationen, er du (hvis du har haft ubeskyttet samleje omkring ægløsningstidspunktet) “muligvis” gravid, og i det tidsrum bør du derfor IKKE drikke alkohol (lyserød periode). Så snart menstruationen kommer, ved du (med glæde eller med skuffelse, afhængig af hvad du ønsker) at du med sikkerhed ikke er gravid.

For at kunne bruge denne metode – kræver det:

Har du ikke styr på de to ting, så er det mest sikkert at lade være med at indtage alkohol.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!