LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fertilitet

Alkohol og fertilitet

Undersøgelser har vist, at alkohol nedsætter fertiliteten på en sådan måde, at jo mere du drikker, jo svære vil du have ved at blive gravid. Blot ved indtagelse af 1-5 genstande pr uge vil fertiliteten nedsættes med 1/3 del og langt mere, hvis du drikker over 8 gentande per uge. Andre Studier har ikke vist nedsat fertilitet ved indtagelse af alkohol. Sammenfattende giver det modstridende oplysninger, men hvis du ønsker at blive hurtigt gravid (eller har problemer med det), kunne  det evt. hjælpe at droppe helt.

Udover det er alkohol et opløsningsmiddel og kan påvirke et foster i livmoderen på en række forskellige måder gennem hele graviditeten.

  • Hvis man er fuld omkring undfangelsen eller tidligt i graviditeten – drikker en masse alkohol på en gang (over 5 genstande) eller drikker mere end 5-7 genstande pr uge, kan det føre til spontan abort.
  • Alkoholindtagelse tidligt i graviditeten (de første 3 til 11 uger, 1 trimester), hvor alle organer dannes vil kunne føre til misdannelser og hjerneskade.

Hvis man planlægger at få barn – hvilket betyder at man arbejder aktivt på det – så er det Sundhedsstyrelsens anbefaling, at man IKKE drikker alkhol.

Du kan læse om alkohol og gravid her ->

Sikre tidspunkter i ens cyklus, hvor man godt kan drikke

Hvis man bliver gravid sådan lige med det samme, så kan man jo lige så godt stoppe med at drikke, det gør ikke den store forskel. Men flere og flere må bruge længere og længere tid på at opnå graviditet og her kan lidt mere viden om ens cyklus være en fordel (for at ens liv ikke bliver sat fuldstændig i stå). Der er nemlig sikre perioder i hver cyklus, altså hvor man med sikkerhed ikke er gravid – og godt kan slå til søren, hvis du trænger til det.

 

Kvinde drikker vin - hvad når man gerne vil være gravid, er gravid og ammer

Du er med sikkerhed ikke gravid, hvis du ikke har haft (ubeskyttet) samleje omkring ægløsningstidspunktet.

Skal du drikke alkohol, så er du med sikkerhed ikke gravid fra du får menstruation (dag 1) og frem til, at du har ægløsning igen (mørk-lyserød med O).

Fra ægløsningen og frem til menstruationen, er du (hvis man har haft ubeskyttet samleje omkring ægløsningstidspunktet) “muligvis” gravid, og i det tidsrum bør du derfor IKKE drikke alkohol (lyserød periode). Så snart menstruationen kommer, ved du (med glæde eller med skuffelse, afhængig af hvad du ønsker) at du med sikkerhed ikke er gravid.

For at kunne bruge denne metode – kræver det:

Har du ikke styr på de to ting, så er det mest sikkert at lade være med at indtage alkohol.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!