KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Akupunktur & gravid

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, der kan dateres 5-6000 år tilbage. Kinesisk medicin er en virkelig gammel viden, der er erfaret og nedarvet gennem mange 1000 år. Den traditionelle kinesiske medicin bygger på Daoisme som er en livsfilosofi eller en forståelse af hele universets sammenhæng. En forståelsen der er meget anderledes end, den vi kender fra den Vestlige kultur. Traditionel kinesisk medicin indeholder mange forskellige behandlingsformer ud over akupunktur. For eksempel Qi Gong, kinesisk urtemedicin, cupping og moxa.

Alle behandlingsformerne handler om at flytte på Qi. Qi kan forenklet oversættes til energi og så alligevel ikke. Der findes ikke et begreb i vores verden, der kan ligestilles med Qi. Alt i universet indeholder sin helt egen Qi. Qi flyder igennem kroppen og manifesterer sig i vores væremåde, vores fysiske tilstand, vores følelser og i vores arvemasse. Igennem tusinder af år har kineserne kortlagt meridiansystemet, der er de baner Qi bevæger sig i gennem kroppen.

Ved akupunktur sættes der små sterile nåle forskellige steder langs med meridianbanerne og på den måde balanceres Qi. Hvilket man mener både kan forebygge forskellige lidelser. behandle og fjerne smerter.

Akupunktur vinder indpas i vesten

I 1970’erne begyndte den kinesiske medicin for alvor at tage indtog i Vesten, specielt akupunktur. I dag er det i flere lande i Vesten en universitetsgrad at blive akupunktør.

I 1990’erne begyndte jordemødrene i Danmark at bruge akupunktur, og akupunktur er blevet brugt lige siden. Fordelen med akupunktur for gravide og fødende er, at akupunktur er uden bivirkninger. Den understøtter kroppens egne ressourcer og er en naturlig måde at hjælpe kroppen igennem de store processer en graviditet, en fødsel og barselstiden er.

Akupunktur til gravide

Akupunktur er en effektiv behandling mod mange forskellige graviditetsgener. Ligesom at den er skånsom for både gravide, graviditeten og barnet i livmoderen.

Man mener at akupunktur i graviditeten kan hjælpe mod;

Der ud over kan akupunktur give dig en bedre fødsel

Ønsker du at forberede dig til din kommende fødsel, kan akupunktur bruges til at skabe balance og dermed klargøre dig både fysisk og mentalt.

Studier har vist at kvinder, der har fået akupunktur som forberedelse til fødslen har kortere fødsler, mere effektive veer, mindre behov for smertelindring, bedre effekt af akupunktur givet under fødslen, og mindre risiko for at få fødslen sat i gang.

Hvad kan du forvente ved behandling med akupunktur?

Der er mange måder at behandle med akupunktur. Den mest klassiske er enkelte nåle sat forskellige taktiske steder på kroppen. Du skal ikke forvente mange nåle, da ”jo flere jo bedre” ikke er tilfældet med akupunktur, tværtimod arbejder man mere ud fra at ”less is more”. Indimellem kan det være en fordel at supplere eller erstatte nålene med akupressur, eller en let massage på punkterne eller tryk med ikke spidse genstande i stedet for nåle – det bruges eksempelvis ved baby akupunktur-behandlinger.

De fleste kan godt mærke nålen, men det er ikke som en smerte, snarere som et lille stød eller snurren, der mærkes når nålen fanger energien.

Efter en behandling kan man godt føle sig træt. Man kan også opleve hovedpine eller utilpashed. Drik rigeligt med vand efter akupunkturbehandling, der kan afhjælpe sådanne symptomer. Indimellem oplever nogle også at generne, de kom for bliver forværret i en kort periode, for derefter at lette. Det er der ikke noget farligt eller bekymrende i, men har bare noget at gøre med hvordan ubalancen forsvinder fra kroppen.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!