HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Akupunktur & gravid

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, der kan dateres 5-6000 år tilbage. Kinesisk medicin er således en virkelig gammel viden, som er erfaret og nedarvet gennem mange 1000 år. Den traditionelle kinesiske medicin bygger på Daoisme som er en livsfilosofi eller en forståelse af hele universets sammenhæng. En forståelsen der er meget anderledes end, den vi kender fra den Vestlige kultur. Traditionel kinesisk medicin indeholder mange forskellige behandlingsformer ud over akupunktur. For eksempel Qi Gong, kinesisk urtemedicin, cupping og moxa.

Alle behandlingsformerne handler om at flytte på Qi. Qi kan forenklet set oversættes til energi og så alligevel ikke. Der findes ikke et begreb i vores verden der kan ligestilles med Qi. Alt i universet indeholder sin helt egen Qi. Qi flyder igennem kroppen og manifesterer sig i vores væremåde, vores fysiske tilstand, vores følelser og vores arvemasse. Igennem tusinder af år har kineserne kortlagt meridiansystemet, der er de baner Qi bevæger sig i igennem kroppen.

Med akupunktur sættes der små sterile nåle forskellige steder langs med meridianbanerne og på den måde balanceres Qi. Hvilket man mener både kan fjerne smerter, samt behandle, lindre og forebygge forskellige lidelser.

Akupunktur vinder indpas i vesten

I 1970’erne begyndte den kinesiske medicin for alvor at tage indtog i Vesten, specielt akupunkturen. I dag er det i flere lande i Vesten en universitetsgrad at blive akupunktør.

I 1990’erne begyndte jordemødrene i Danmark at bruge akupunktur, og det er blevet brugt lige siden. Fordelen med akupunktur og gravide/fødende er at akupunktur er uden bivirkninger, det understøtter kroppens egne ressourcer og er en naturlig måde at hjælpe kroppen igennem de store processer graviditet, fødsel og barsel er.

Akupunktur til gravide

Akupunktur er en effektiv behandling mod mange forskellige graviditetsgener, og så er den skånsom for både den gravide – og graviditeten/barnet i livmoderen.

Det virker til at akupunktur i graviditeten kan afhjælpe mod:

Der ud over kan akupunktur give dig en bedre fødsel

Ønsker du at forberede dig til din kommende fødsel kan akupunktur bruges til at balancerer og dermed klargøre dig både fysisk og mentalt.

Studier har vist at kvinder der har fået akupunktur som forberedelse til fødslen har kortere fødsler, mere effektive veer, mindre behov for smertelindring, bedre effekt af akupunktur givet under fødslen, og mindre risiko for at få fødslen sat i gang.

Hvad kan du forvente ved behandling med akupunktur?

Der er mange måder at behandle med akupunktur. Den mest klassiske er enkelte nåle forskellige steder på kroppen. Du skal ikke forvente mange nåle, da ”jo flere jo bedre” ikke er tilfældet med akupunktur, tvært i mod arbejder man mere ud fra at ”less is more”. Indimellem kan det være en fordel at supplere eller erstatte nålene med akupressur, med let massage på punkterne eller tryk med ikke spidse genstande i stedet for nåle – det gælder eksempelvis ved baby akupunktur-behandlinger.

Nålene kan de fleste godt mærke, men det er ikke som en smerte, snarere som et lille stød eller snurren, der mærkes når nålen fanger energien.

Efter en behandling kan man godt føle sig træt. Man kan også opleve hovedpine eller utilpashed. Drik rigeligt med vand, det kan afhjælpe sådanne symptomer. Indimellem oplever nogle også at generne, de kom for. bliver forværret i en kort periode, for derefter at lette. Det er der ikke noget farligt eller bekymrende i, men har bare noget at gøre med hvordan ubalancerne forsvinder fra kroppen.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!