KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Akupunktur til baby

Baby og børn kan også behandles med akupunktur. Som udgangspunkt bruger man dog sjældent akupunkturnåle til helt små børn. Ofte anvendes i stedet akupressur, der er påvirkning af akupunkturpunkterne med fingrene eller med ikke skarpe instrumenter, og de “nåle” man bruger babyer er så korte og små, at babyerne ikke kan mærke dem.

Nogle behandlere er godkendt andre er ikke

Vær opmærksom på, at det ikke er alle akupunktører, der er RAB godkendte behandlere (Registreret Alternativ Behandler efter kriterier som er fastsat af Styrelsen for Patientsikkerhed). Ligesom at kun få akupunktører er specialuddannet i behandlinger af babyer, så se dig godt omkring, inden du vælger din behandler eller vælger at lade dit barn behandle.

Selve behandlingen med baby-akupunktur

Børn er anderledes at behandle end voksne. For det første er deres meridiansystem ikke færdigudviklet, så behandlingen virker anderledes på børn. For det andet er børn mere sensitive end voksne, og man skal derfor som behandler være mere opmærksom på ikke at ville for meget med barnet ved hver enkelt behandling – ikke at overbehandle barnet.

Derfor er ”less is more” den indgangsvinkel der skal til, når man behandler børn.

Hvis din baby skal have akupunktur, er det helt afgørende, at du som forælder er med under hele behandlingen. Dit barn ser verden igennem dine øjne, og det er vigtigt, at det bliver en tryg, behagelig og god oplevelse for din baby.

Du er den, der kender din baby bedst og som din baby er tryg ved, derfor er du en vigtig aktør under behandlingen.

Hvad kan du forvente efter behandlingen

En baby er sensitiv, så behandleren vil gå forsigtigt til værks, men du kan alligevel opleve, at din baby reagerer på behandlingen. Du kan opleve, at din baby er tørstig, sover længere, virker træt og uoplagt eller modsat hyperaktiv. Lad din baby spise og drikke alt det, han eller hun har brug for og giv ro til hvile og søvn.

Du kan også opleve, at din baby reagerer med mavegener, prutter eller har mere afføring end vanligt. Som oftest er det kortvarigt og en reaktion på at ”noget forlader kroppen”.

På samme måde som hos voksne, kan man nogle gange se, at symptomerne blusser op kort tid efter akupunktur behandlingen (problemet, som man kom med forværres), før tingene bliver bedre. Det er helt almindeligt, og en reaktion på behandlingen og på, at ubalancer er ved at forlade kroppen.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din babys udvikling de første 100 dage efter fødslen.  Du får perler af viden om amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!