HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Akupunktur til baby

Baby og børn kan også behandles med akupunktur. (Du kan læse mere om akupunktur her). Som udgangspunkt bruger man sjældent nåle til børn, og de nåle, der bliver brugt til babyer er så korte og små, at babyerne ikke kan mærke dem. Ofte anvendes akupressur, der er påvirkning af akupunkturpunkterne med fingrene eller med ikke skarpe instrumenter.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle akupunktører, der er RAB godkendt behandlere (Registreret Alternativ Behandler efter kriterier som er fastsat af Styrelsen for Patientsikkerhed). Og kun få akupunktører er specialuddannet i behandlinger af babyer, så se dig godt omkring, inden du vælger din behandler eller vælger at lade dit barn behandle.

Babyer (og børn) tager anderledes imod behandling

Børn er anderledes at behandle end voksne. For det første er deres meridian-system ikke færdigudviklet, så behandlingen virker anderledes på børn. For det andet er børn mere sensitive end voksne, og man skal derfor som behandler være meget opmærksom på ikke at ville for meget med barnet ved hver enkelt behandling – ikke at overbehandle barnet.

Hvad du kan forvente ved en baby-akupunktur behandling

Når børn behandles med akupunktur, er det som sagt en smule anderledes end med voksne, og derfor skal det gribes noget anderledes an. Både fordi børns meridian-system ikke er færdigudviklet, og fordi børn er mere sensitive. Derfor er ”less is more” den indgangsvinkel der skal til, når man behandler børn.

Hvis din baby skal have akupunktur, er det helt afgørende, at du som forælder er med under hele behandlingen. Dit barn ser verden igennem dine øjne, og det er yderst vigtigt, at det bliver en tryg, behagelig og god oplevelse for dig og din baby. Du er den, der kender din baby bedst, så derfor er du en vigtig aktør under behandlingen.

Da din baby er sensitiv, bør behandleren gå meget forsigtigt til værks, men du kan alligevel opleve, at din baby reagerer på behandlingen. Du kan opleve, at din baby er mere tørstig, sover længere, virker træt og passiv eller måske modsat er helt hyperaktiv. Du kan også opleve, at din baby reagerer med mavegener, prutter meget eller har mere afføring end vanligt. Som oftest er det kortvarigt og en reaktion på at ”noget forlader kroppen”.

Lad din baby spise og drikke alt det, han eller hun har brug for og giv ro til hvile og søvn.

På samme måde som hos voksne, kan man nogen gange se, at en babys symptomer blusser op kort tid efter akupunktur-behandling (problemet, som man kom med forværres), før tingene så igen bliver bedre. Det er helt almindeligt, og er bare en reaktion på selve behandlingen og på, at ubalancer er ved at forlade kroppen.

error: Content is protected !!