fbpx

Akupunktur som smertelindring under fødslen

Akupunktur er tynde nåle, der stikkes ind bestemte steder på kroppen. Akupunktur kan bruges under fødslen og virker i løbet af nogle minutter efter nålene er lagt. Da virkningen ofte aftager efter nogen tid kan man under fødslen lægge akupunktur af flere omgange.

Akupunktur under fødslen

Akupunktur har både en smertelindrende, afslappende og beroligende effekt. Akupunktur kan også virke sløvende, så det er lettere at hvile mellem veerne. Nogle kvinder bliver så afslappede, at de falder i søvn.

Du vil med Akupunktur stadig kunne mærke veerne, men vesmerterne vil føles mindre voldsomme.

Hvem kan få akupunktur under fødslen

Da der ingen umiddelbare bivirkninger er ved akupunktur kan det gives til alle fødende, men det er desværre ikke alle hospitaler, der tilbyder akupunktur under fødslen.

Det er jordemoderen ved fødslen, der giver akupunktur. Jordemoderen vil mærke sig frem til de steder, hvor nålene skal sættes. Det kan være på ryggen, over skambenet, på benene, fødderne, hænderne, hovedet og i hovedbunden.

Du kan stå op eller ligge ned når nålene bliver lagt. Det er bedst, at nålene (der kan være nogle stykker eller flere) ligger i ca. 20 minutter. Nogle nåle bliver siddende under hele fødslen. Nålene kan altid fjernes hvis de generer.

Hvordan mærkes det af få akupunktur

Nålene er meget tynde, men de fleste kan ane når de bliver lagt – stikkes gennem huden.

Jordmoder giver akupunktur på kvinde under fødslen (i hånden)

Hvilke bivirkninger er der ved akupunktur

Der er ingen bivikninger for din baby ved akupunktur.

Nogle kvinder får et lille blåt mærke, der hvor nålen har siddet. Ganske få bliver lidt svimle, lige når nålene bliver lagt, og må ned at ligge et øjeblik.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel hvor der er tid til at dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet og I bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for jeres baby, når i kommer hjem.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.