KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Aftenputningen, sådan får du en baby til at sove til natten

Mere tekst på vej

Mørke hjælper nattesøvnen på vej

Når mørket falder på, starter dannelsen af melatonin. Melatonin fortæller kroppen, at nu bliver det nat. Den naturlige melatonindannelse har hårde betingelser i det moderne samfund, hvor vi ikke vil acceptere, at dagen slutter. Vi omgiver os med kunstigt lys, så vi kan fortsætte vores aktiviteter også om aftenen (og om natten).

Undgå blåt lys og LED lys (inkluderet lys fra computere, iPads og telefoner), der hæmmer melatonindannelsen. Dæmp lyset om aftenen og hold dig til rødlige lyskilder, kan du hjælpe melatoninen på vej – både din egen og dit barns. På den måde får dit barns krop (og hjerne) besked om, at nu er det nat, og dit barn bliver mere naturligt træt ved, at det bliver mørkt. Du undgår i hvert fald at modarbejde kroppens naturlige “nedregulering” mod søvn.

Fald i kernetemperaturen hjælper nattesøvnen på vej

En anden ting, der sker op til natten, er at kernetemperaturen i kroppen falder omkring 1 grad. Varme gør, at kroppen kommer af med sin overskudsvarme gennem hænder, fødder og hoved. Når de dele af kroppen er varme, køler kroppen bedst ned. En ganske let opvarmning af hænder og fødder (omkring 0,5 grad) er nok til at sende en bølge af blod fra kroppens kerne (midten at kroppen) og ud til disse områder. Det vil lokke den varme, der er i kroppens indre, ud hvor den køles af og ved det sænke kernetemperaturen. Med den hjælp vil søvnen nemmere kunne indfinde sig om aftenen.

Det er derfor, at det kan hjælpe på søvnen at bade op til natten. Varme varmer kroppen op og udvider de små blodkar i huden og hjælper temperaturfaldet på vej. Badning er dog for nogle børn alt for stimulerende til efterfølgende at kunne sove – og i stedet for at drosle barnet ned speeder det barnet op.

Sovekursus

SØVN I BABYSTEPS

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

[activecampaign]

 

error: Content is protected !!