HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ægløsningstest

Hvis du har svært ved at blive gravid og/eller har en uregelmæssig menstruationscyklus eller er du bare gerne hurtigt vil være gravid, eller er træt af at gætte dig frem eller tage temperatur, så kan det være en hjælp at anvende en ægløsningstest eller nærmere ægløsningstests.

Kvinde der tager temperatur for at finde ud af om der er ægløsning
Er du træt af at gætte eller tage temperatur, så vil en ægløsningstest hjælpe dig…

Med en ægløsningstest får du overblik over, hvornår du har ægløsning og dermed over, hvornår du har størst chance for at blive gravid. Ægløsningstest kan købes i supermarkederne og på apoteket (uden recept).

Der findes flere forskellige ægløsningstest. Husk at læse og følge vejledningen til din test grundigt, idet nedenstående er generelt og ikke tager højde for de individuelle produkter.

Hvordan tager man en ægløsningstest?

Ægløsningstesten er normalt udformet, så den ligner en overstregnings-tuds med hætte for enden og et lille aflæsningsfelt midtpå (foto) eller bare som en almindelig urinstiks.

Ægløsningstest

Testen kan anvendes hele døgnet, men resultatet er dog mest sikkert om morgenen, hvor urinen er mest koncentreret.

Når du udfører testen tager du hætten af, fugter spidsen med urin eller dypper stiksen i urinen. Herefter venter du på resultatet.

Hvordan aflæses ægløsningstesten?

I aflæsningsfeltet er typisk plads til 2 streger. Den ene streg viser, at testen virker, den anden streg viser, om du har ægløsning. Det betyder altså, at der skal være 2 streger at se i feltet, for at du har ægløsning.

Hvordan virker en ægløsningstest?

Ægløsningstesten virker ved at måle koncentrationen af det Luteiniserende Hormon (LH) i urinen (kvindens urin). LH er det hormon, der stimulerer til ægløsning.

Testen kan med fordel tages dagligt op til det forventede ægløsningstidspunkt, for at kunne vide hvornår ægløsningen finder sted. Testen vil være positiv et par dage inden din ægløsning, idet LH  hormonkoncentrationen i urinen stiger på dette tidspunkt.

For at øge chancen for at opnå graviditet skal du have (ubeskyttet) samleje, fra ægløsningstesten er positiv og i 4-5 dage herefter.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!