Enkelte kvinder vælger kun at amme fra et bryst, fordi det andet bryst giver for mange problemer eller fordi barnet ikke vil til det bryst. Det kan godt lade sig gøre at amme fra et bryst, fordi mælkeproduktionen (teoretisk set) bliver stimuleret dobbelt så meget. Men det er ikke alle kvinder, der i praksis kan få et bryst til at give mælk nok til at kunne fuldamme deres baby.
Hvilke udfordringer giver amning fra et bryst
Amning fra et bryst eller primært fra et bryst giver en skævhed i brysternes størrelse i ammeperioden. Efter ammeperioden vil langt de fleste kvinder opleve, at brysterne igen bliver ens eller næsten ens i størrelse, og at den “brugte” brystvorte vil trække sig mere sammen igen.
Nogle kvinder vil have svært ved at danne nok mælk kun med et bryst, og oplever ikke at have mælk nok til at kunne mætte deres baby sidst på dagen eller op til natten. Eller måske de kan i starten men ikke kan følge deres babys øget behov for mælk kun med et bryst. Det er derfor bedst at få begge bryster med i produktionen, hvis det overhovedet er muligt.
Hvad jeg selv kan gøre for min amning
Hvis det ikke er for sent, kan du overveje at give det svære eller problematiske bryst en chance mere for at blive funktionsdygtigt – alt afhængig af hvad problemstillingen er. Søg god hands-on ammevejledning inden du afskriver brystet, det er alt andet lige noget nemmere at have to bryster at trække på.
For at have nok mælk, når din babys behov for mælk øges, er det altid afgørende, at hele brystets mælkekirtelvæv er aktiveret til produktion. Det er særligt afgørende for at kunne amme så længe som muligt med et bryst at det er startet op til en god mælkeproduktion.
Ønsker du hjælp til din amning, kan du;
- Booke tid her ⇒
- Læse mere om vores Ammekonsultationer her ⇒
- Læse om vores Ammebog: Effektiv Smertefri Amning her ⇒
- Læse om vore Ammekursus her ⇒
Andre artikler om amning
- Læs her ved for lille mælkeproduktion?
- Hvorfor amme i forskellige stillinger?
- Viden om brystbetændelse
- Viden om flade og indadvendte brystvorter
- Hvor mange amninger pr døgn?