HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

9 favoritter til at komme god fra start med din amning

Du er med stor sandsynlighed havnet her, fordi du er gravid.  Som et “must have” synes jeg selvfølgelig, at du som minimum skal investere i vores ammebog: Effektiv, smertefri Amning – amning med ESA-metoden, og endnu bedre synes jeg, at du skal investere i vores Ammevideokursus hvor du får min viden og alle mine tips og tricks til at komme god fra start med amningen. Blandet andet hvordan du gør for at lægge din baby til brystet med en god teknik og sikre en god tømning – og ved det en god mælkeproduktion.

Her finder du udstyr, der hjælper din baby på vej.

En god ammepude

En god ammepude kan gøre en væsentlig forskel for amningen. Især i starten hvor din baby er helt lille. Desværre oplever jeg, at mange ammepuder ikke kan det, der er brug for i forhold til amningen. Der er brug for, at ammepuden kan ligge helt tæt ind til kroppen og især, at fyldet ikke falder sammen eller flytter sig. Din ammepude skal fungere, ellers er det bare spild af penge. I graviditeten kan du sove med den ammepude vi bruger.

Creme eller lanolin til brystvorterne

Lanolin eller den healingscreme, vi bruger på Babyinstituttet, er en god ting at købe til din amning. Det er vigtigt, at teknikken er god, da den er absolut afgørende for at undgå sår på brystvorterne og smertefulde amninger. Men brystvorterne kan alligevel godt lide creme mellem amningerne i starten, hvor alt et nyt.

Masser af stofbleer

Du får brug for masser af stofbleer. Både til din amning, til puslepladsen, til at have i bilen, i pusletasken, i barnevognen m.m. I forhold til amningen vil du bruge en stofble til at lægge din baby på på ammepuden, hvis det løber med mælk fra brystet eller ud af din babys mund. Du skal også bruge en ble til, når din baby skal bøvse, eller hvis din baby gylper. Hertil har mange også en stofble, hvor deres baby lægges til at sove, der tager overløb eller gylp i forbindelse med søvnen. Det er smart at have en farve til hovedet og måske hvide stofbleer, der kan kogevaskes, til numsen.

Brystmassager og varmepude til tømning af brysterne

Når mælken løber til (og gerne før det), har du brug for at arbejde med tømningen af brystet. Gerne mens din baby er ved brystet, så din baby hjælper dig – og får mere mælk i maven samtidig. Haakaas brystmassager musling er genial til tømning af bryster. Den tømmer områder, du kan mærke og også dem, du måske ikke selv fanger. En god tømning er afgørende og vigtig for en god mælkeproduktion – og en god mælkeproduktion er vigtig for din amning.

En anden ting, der også er god til at hjælpe tømningen på vej, er varme. Det kan være varme fra et bad, men det er ofte ikke så let at time, hvorfor en varmepude kan være en stor hjælp. Varme på brysterne inden amningen vil få mælken til at løbe bedre ud af brystet og kan bruges til tømning med stor effekt sammen med brystmassageren fra Haakaa. Brystmassageren og varme kan med fordel bruges sammen.

Brystvarmere til bedre tømning og beskyttelse mod træk

En mere permanent varme er brystvarmere. De holder hele brystet varmt – også de mælkekirtler, der ligger længst væk fra brystvorten, der er svære for barnet at tømme.

Ved at holde brysterne varme vil de bedre kunne tømme sig. Brystvarmere holder også brystet varmt for kulde og kold vind, der i værste fald kan give anledning til en brystbetændelse.

Ammeindlæg for ikke at gå med våde pletter på tøjet

Under brystvarmerne kan du med fordel have ammeindlæg. Ammeindlæg er til at gribe den mælk, der løber fra brystet, der ellers vil gøre dit tøj vådt. Nogle bryster lækker meget med mælk og andre ikke. Du kan derfor have brug for alt fra 4-6 par ammeindlæg om dagen til 1 par i døgnet.

Ammebh og en ammetop til dine bryster

Til at holde dine mælketunge bryster, dine ammeindlæg og dine brystvarmere har du brug for en god ammebh.  En ammebh kan bære noget af tyngden. Fordelen ved en ammebh er også, at det ene bryst kan fritlægges, så din baby kan komme til brystet, mens du holder det andet bryst for dig selv og inde i varmen. Én god ammebh er selvfølgelig ikke nok, da du ofte har den på i døgndrift. Du kan også få ammetoppe til at have under en skjorte eller en cardigan, så du hurtigt er klar til din baby, når sulten melder sig.

Runde sutter – hvis dit barn skal have sut

Hvis dit barn skal have sut, og du gerne vil amme, er der som udgangspunkt kun én type sut, der dur. Nemlig den runde sut.

Du kan give din baby den i størrelse 1 helt i starten, men en størrelse 2 er bedre, i hvert fald så snart dit barn kan tage den. På den runde sut vil din baby skulle rulle tungen på samme måde som ved brystet, hvorfor der med den er meget lille risiko for sutteforvirring.

Vakuumpumpe, der også kan bruges til mælkeopsamling

Den sidste ting, du med fordel kan købe, er en vaakummpumpe fra Haakaa. Den kan sættes på brystet og bruges til at tømme i starte af amningen. Senere kan du tømme mælk ud (eventuelt over nogle dage), så du har en ekstra mælk i fryseren til din baby. Det er altid en fordel at have den sikkerhed, hvis du selv skal til lægen eller noget andet, du ikke kan kontrollere – og din baby er sulten derhjemme.

Vakuumpumpen kan også have en pumpe effekt. Den kan ikke bruges til grundig tømning af brystet eller til oparbejdning af mælkeproduktionen, hvis mælkeproduktionen er for lille. Hertil har du brug for en elektrisk brystpumpe med sug.

Alt det bedste med din amning

Herfra vil jeg blot ønske dig alt det bedste med din baby – og din amning. Har du også set vores suttekursus – og hvordan du får din baby godt fra start med at bruge sut?

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

Haps din plads!

error: Content is protected !!