KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

7 favoritter til at løse ammeudfordringer

Måske din baby er kommet til verden, og amningen ikke går helt så let, som du ønskede dig. Måske sidder du og har brug for hjælp til at få din amning på ret køl. Her får du vores 7 favoritter, der hver især løser forskellige ammeproblemer. Læs her, hvad hver enkelt favorit kan gøre for dig i forhold til din amning.

Ammekursus & bog til alle typer af ammeudfordringer

Hvis du er gravid og havde ammeproblemer sidst eller du sidder med en helt lille ny baby, er vores ammekursus eller Ammebog for dig. Når du køber kurset, får du adgang til videomaterialet med det samme, og bogen kommer så hurtigt, som den kan med GLS. Du får håndgreb til at lægge din baby til brystet og håndgreb til tømning af brysterne og hjælp til at undgå de mest hyppige ammeproblemer.

Sårophelings kit til sårede og ømme brystvorter

Har du smertefulde amninger eller sår på brystvorterne, er det din babys teknik, du skal have optimeret. Det er vigtigt, at teknikken er god, da den er absolut afgørende for at undgå sår på brystvorterne og smertefulde amninger, men også for at eventuelle sår kan hele op igen. For at hjælpe ophelingen på vej, anbefaler vi vores sårophelingskit. Det er det, vi bruger hos os. Der følger et lille kursus med i, hvordan du bruger det.

Brystvorteformere til flade og indadvente brystvorter

Hvis din baby har svært ved at få fat om brystvorten, har du brug for håndgreb til at kunne hjælpe din baby til brystet. Dertil har nogle også glæde af brystvorterformere. Det vil især være, hvis du har indadvendte brystvorter. De kan også bruges med god effekt på mere flade brystvorter eller hvis der ikke er så meget at gribe om. Brystvorteformere mellem amningerne får dine brystvorter til at stå mere frem og gør det nemmere for dit barn at få fat om brystvorten og for dig at lægge dit barn til brystet.

Brystmassager og varmepude – til tømning af brysterne

Måske mælken er løbet til, og du virkelig har brug for, at dine bryster tømmer sig, eller du har brug for at opgradere din mælkeproduktion? Her Haakaas brystmassager musling genial. Den hjælper til en god tømning af brystet og fanger også de områder, du og din baby ikke selv har så godt fat i.

En god tømning er afgørende for en god mælkeproduktion, ligesom det kan tage en brystbetændelse i opløbet. Tømning er også løsningen på en (mekanisk) brystbetændelse.

En anden ting, der også er god til at hjælpe tømningen på vej, er varme. Her er en varmepude en stor hjælp. Varme på brysterne inden amningen vil få mælken til at løbe bedre ud af brystet og kan bruges med stor effekt til tømning sammen med brystmassageren fra Haakaa eller alene.

  • Varmepude til brysterne =>

Brystpumpe – til tømning og for lille mælkeproduktionen

Hvis du har brug for at tømme brysterne i forbindelse med mælkeknuder eller mælkestase, er det en større opgave, end din baby kan håndtere, har du brug for en brystpumpe. De elektriske og manuelle brystpumper har ofte en lige god sugekraft. Hvis du skal pumpe meget, vil du dog blive mere glad for en elektrisk brystpumpe. En dobbeltpumpe stimulerer brystet bedre (giver et større udbytte) og spare dig for en masse tid. Du vil have brug for en dobbeltpumpe, hvis du skal pumpe mælkeproduktionen op eller hvis du skal pumpe meget eller hyppigt. En god brystpumpe kan købes eller lejes (kun dobbeltpumper)

En vakuum brystpumpe suger ikke på samme måde som en almindelig pumpe. En vakuumpumpe er god til de bryster, der ikke vil tømme sig med en almindelig brystpumpe. Den tømmer dog ikke så grundigt. Den er god til at tage overtrykket, eller hvis du bare skal have mælk ud til en flaske i ny og næ.

SNS-sytem – til for lille mælkeproduktionen

Medelas SNS-system bruges til at give mælk ekstra mælk som supplement til amningen. Mælken gives samtidig med, at du ammer via en form for sugerør, der løber langs brystet. Det kan være, hvis din baby ikke vil blive på brystet, fordi der kommer for lidt mælk fra brystet. Eller det kan være for at give din baby mæthedsfølelse ved brystet, hvis der ikke er mælk nok til det i brysterne.

Ved at give den ekstra mælk ved brystet undgår man sutteforvirring. Ligesom du får stimuleret brysterne mere. Det er også en løsning til de babyer, der bare ligger ved brystet og venter på at få flaske (sover meget ved brystet), så de holdes aktive ved brystet.

Calma flasken – Ammevenlig sutteflaske til supplering

Der kan være brug for at give en baby mere end den mad, han eller hun får ved brystet. Man kan helt i starten med fordel supplerer med kop, hvis der er behov for supplering.

Er der brug for meget supplering eller gennem længere tid, er der brug for at give flaske. Til det er Calma flasken fra Medela det bedste valg, da det barnet skal på flaske, er så meget lig det barnet skal ved brystet, som det er muligt.

For nogle babyer er Calma flasken dog for svær at få mælken ud af. Gælder det for din baby, er det bedste valg en sutteflaske med rund sutteflaskesut, dit barn skal rulle sin tunge om på samme måde som ved brystet – og på den runde sut (der er mere ammevenlig).

Artikler om udstyr

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!