Har du også investeret i pølsen? Det var et af mine musthaves under graviditeten! Ikke bare fordi jeg elsker anvendeligheden af den, og synes designet er super flot, men også fordi jeg synes den giver gode anvendelsesmuligheder i graviditeten. 

Jeg har derfor samlet 5 øvelser, jeg selv har brugt min BBhugme til, som måske også kan være noget for dig?

1. Lændestræk med din BBhugme graviditetspude

Læg din BBhugme i en cirkel og sørg for, at lægger dig med din ryg midt på den nederste bue af cirklen. Derfra lader du dine ben være helt udstrakte, hvorefter du slapper helt af i dine balder der hænger udenfor puden.

Når du giver slip på spændingerne i lænden, vil jeg kunne mærke et stræk i dine haser, baglår og lænd. Dette stræk sørger for at holde dig dynamisk under graviditeten. Endvidere sørger strækket for at løsne op i de mange låsninger der kan ligge omkring iskias nerven og lænden generelt. Hold strækket i 1-2 minutter.

Husk at rulle om på siden inden du sætter dig op, for ikke at belaste mavemusklerne under graviditeten. 

2. Maveliggende rygflyes uden lændepres med din BBhugme graviditetspude

Lænden er ret udsat under graviditeten. Jo længere hen du kommer i graviditeten, desto mere er din lænd på overarbejde. Derfor kan det være en god idé at lave nogle af dine rygøvelser liggende på maven.

Liggende på maven siger du?

JA! BBhugme graviditetspuden er genial til netop dette. Igen laver du en cirkel og sørger for, at der er et hul i midten til din mave. Nu lægger du dig ned med maven i hullet.

Først kan du nyde maveligge-øjeblikket. når du har gjort det et par minutter, kan du med fordel begynde at arbejde med at fange musklerne omkring skulderbladene. Disse muskelgrupper får du især brug for, når du skal amme og løfte rundt på en baby.

Følg resten af instruktionerne på billederne ☺ ???

3. Bækkenkip med din BBhugme graviditetspude

Denne øvelse er god for at løsne spændinger i bækkenet og ryggen. Den er også rigtig god til at træne knibeøvelser og din kernemuskulatur for at forebygge bækkengener under graviditeten. 

Læg din BBhugme lige ud, og læg dig lodret på den. Sørg for at ligge lige på pølsen med din krop og stil benene lige på ydersiden. Hvis du er mega erfaren, kan du forsøge dig med benene på pølsen. Det giver lidt ekstra til balancetræning. 

Lav bækkenrul, ved at kippe din hofte op mod dig selv, så du presser din lænd ned i gulvet. Gentag 12-15 repetitioner for at få den ønskede effekt. 

4. Nakkestræk med din BBhugme graviditetspude

Dårlige sovestillinger kan betyde, at nakke og skuldre bliver ekstra spændte. Derfor er denne lille variant en god ven, når du skal løsne op i spændinger.

Læg dig lodret på din bbhugme. Det er vigtigt, at din ryg ligger lige på puden.

Sørg derfra for at strække begge arme ud til hver sin side og lav så en dynamisk bevægelse, hvor du kigger til venstre og drejer højre arm og hånd mod højre. Så bytter du side. Lav dette i 1 minut.

5. Bækkenknib med din BBhugme graviditetspude

Læg dig på siden. Placer din bbhugme i mellem dine ben og under dit hoved.

I 5 sekunder skal du knibe i din bækkenbund, og mase pølsen så flad du kan mellem dine lår. Hold så 5 sekunders pause og gentag. Dette er både godt for at træne din evne til at holde et spænd i din bækkenbund i længere tid af gangen. Og godt for at øve afslapning i bækkenbunden i din pause.

* * *

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at bruge min bbhugme til både amning og som sovebuddy her efter fødslen! Den er ganske simpelt GENIAL til det også.