HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

5 favoritter til god søvn

Måske du lige har født eller venter din babys ankomst inden for nærmeste fremtid? Og måske det med babys søvn har krydset dine tanker? For hvad kan man egenlig forvente eller gøre for ens babys søvn? For det første synes jeg selvfølgelig, du skal investere i min bog Et nyt liv – alt om babys 1. måned, hvor du få alle mine tips og tricks til at komme god fra start på livet med din baby. Blandet andet hvordan du gør for at skabe en god døgnrytme og med søvnen.

Dertil er der selvfølgelig noget udstyr, der fremmer søvnen og også gør livet nemmere som nybagte forældre. Du får her mine 5 favoritter til babys søvn.

Natsutter, sutter der lyser om natten

Funktion – skaber bevægelse, og nat funktionen gør sutten nem at finde i mørket.

Du kender måske situationen, at du kan høre din baby begynde at ligge og grynte eller smaske alt for tidligt. Du ved, at hvis du er hurtig og kan nå at give din baby sutten, kan I begge få en time eller mere på øjet inden det næste måltid. MEN hvor er nu den sut, den var der lige før?

Natsutterne har et lysende håndtag, der gør dem (meget) nemmere at finde i mørke. Det er hanken på sutten, der lyser. Med et par stykker af dem i sengen, er du klar til en god nat. Den del af sutten, din baby har i munden, har samme størrelse som de sutter, du kender, og så er de 100 % dansk produceret 😍. Vi anbefaler den runde sut til din baby, da den er mest ammevenlig.

Svøb, der giver ro på armene

Funktion – begrænser barnet fysisk og hjælper med at holde hjernen i ro.

Babyer kommer inde fra livmoderen, hvor pladsen har været trang – i hvert fald den sidste tid. Det er ikke alle babyer, der kan finde ud af alt den plads, i hvert fald ikke når de skal sove. Det at svøbe sit barn kan hjælpe barnet med at få ro på kroppen og finde ind i søvnen, ligesom det kan hjælpe barnet til bedre at kunne blive i søvnen.

De store økologiske svøb fra Mushie er rigtig lækre svøb, der kan bruges helt fra fødslen og frem til, at dit barn ikke længere har brug for at blive svøbt (også selvom dit barn er ret gammel). Svøbene er 120 cm x 120 cm. Svøbet kan også bruges som underlag (mod gylp), afskærmning eller som en tynd sommerdyne på virkelig varme dage.

Natlampe, der kan lyse rødt om natten

Rødt lys skærmer synssansen og fastholder trætheden.

Det er super smart at købe sig en ammelampe/natlampe, der kan lyse rødt om natten. Den kan bruges ved puslepladsen om natten, så dit barn ikke vågner for meget op under puslingen, eller mens du ammer eller giver flaske, så du med det røde lys stadig kan se, hvad du laver.

Vi er vilde med hval-natlampen fra Filibabba og bjørnen fra Rabbit & Frieds. Den kan foruden at lyse rødt også lyse hvidt og flere andre farver. Den skaber en hyggelig stemning i soveværelset, i stuen eller på børneværelset når dit barn bliver ældre.

Babymassage til at fremme velvære i kroppen

Funktion – fremmer oxytocin og tilpasheden i kroppen.

Hvor hyggeligt er det ikke lige at tænke på at nusse og massere ens babys lille krop. Dit barn vil også i perioder have har uro i kroppen eller bare tumle med søvnen – her er babymassage eller trykmassage også noget for jer. Berøring frigiver oxytocin, der er vores kærlighed og lykkehormon, og er med til at skabe en øget tilpashed i kroppen, ligesom nervesystemet kommer ned i gear.

Olien kan også bruges, når du bader din baby, så din babys hud ikke bliver tør af vandet.

Vikle, til at finde ro sidst på dagen

Funktion – lodret position, er i bevægelse og er fysisk begrænset

Det at kunne putte sin baby i en vikle sidst på dagen eller på dage, der er kommet skævt fra start, kan virkelig ændre alting. En god lang lur hos mor eller far i bevægelse giver ny energi og overskud til at spise og have glad vågentid. Viklen er især god til de sene eftermiddagstimer, hvor dit barn måske ikke er helt tilfreds, eller de store er kommet hjem, og der er brug for, at du også er om dem – og alt det praktiske.

Viklen er også nem, når I er på farten, med bus eller tog eller ikke har så meget plads. Ligesom den er genial, når man skal på stranden eller i byen og andre ikke så barnevognsfremkommelige steder.

Andre artikler om udstyr til baby

Andre artikler, der kunne have interesse

  • På vej…

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!