KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

5 favoritter til god søvn

Måske du lige har født eller venter din babys ankomst inden for nærmeste fremtid? Og måske det med en babys søvn, har krydset dine tanker? For hvad kan man egentlig forvente eller gøre for ens babys søvn? Som det første synes jeg selvfølgelig, du skal investere i Babyinstituttets bog Et nyt liv – alt om babys 1. måned, hvor du får alle vores tips og tricks til at komme godt fra start. Herunder hvordan du gør for at skabe en god døgnrytme.

Dertil er der selvfølgelig noget udstyr, der gør livet nemmere som nybagte forældre. Her får du Babyinstituttets 5 favoritter til god søvn.

Sutter & natsutter, der lyser op i mørke

Funktion – skaber bevægelse, og nat funktionen gør sutten nem at finde i mørket.

En sut er for de fleste en fantastisk hjælp til søvnen. Både for bedre at kunne ligge selv og finde ind i søvnen, og også når man har brug for at hjælpe ens baby videre i søvnen. Det vil være når ens baby ved en fejl vågner for tidligt, og skal sove videre for at blive udhvilet nok til at kunne vågne (med et smil). Vi anbefaler runde sutter til din baby, da de er mest ammevenlige.

Natsutter er til når du kan høre din baby begynde at ligge og grynte eller smaske alt for tidligt natten. Du ved, at hvis du er hurtig og kan nå at give din baby sutten, kan I begge få en time eller mere på øjet inden det næste måltid. MEN hvor er nu den sut, den var der lige før? Natsutter har et lysende håndtag, der gør den (meget) nemmere at finde i mørke. Det er hanken på sutten, der lyser. Med et par stykker af dem i sengen, er du klar til natten. Den del af sutten, din baby har i munden, har samme størrelse og form som de almindelige sutter.

Svøb, der giver ro på armene

Funktion – begrænser barnet fysisk og hjælper med at holde hjernen i ro.

Babyer kommer inde fra livmoderen, hvor pladsen har været trang – især i den sidste tid. Det er ikke alle babyer, der kan finde ud af alt den plads, i hvert fald ikke når de skal sove. Det at blive svøbt kan hjælpe en baby med at få ro på kroppen og finde ind i søvnen, ligesom det kan hjælpe barnet til bedre at kunne blive i søvnen.

De store svøb er rigtig lækre svøb, og kan bruges helt fra fødslen og frem til, at din baby ikke længere har brug for at blive svøbt (også selvom dit barn er ret gammel). Svøbene er 120 cm x 120 cm. Svøbet kan også bruges som underlag (mod gylp), afskærmning eller som en tynd sommerdyne på virkelig varme dage.

Natlampe, der kan lyse rødt om natten

Rødt lys skærmer synssansen og fastholder trætheden.

Det er super smart at købe sig en ammelampe/natlampe, der kan lyse rødt om natten. Den kan bruges ved puslepladsen, så dit barn ikke vågner for meget op under puslingen om natten, eller mens du ammer eller giver flaske, så du med det røde lys stadig kan se, hvad du laver.

Det røde lys skaber en hyggelig stemning i soveværelset, i stuen eller på børneværelset når dit barn bliver ældre.

Babymassage til at fremme velvære i kroppen

Funktion – fremmer oxytocin og tilpasheden i kroppen.

Hvor hyggeligt er det ikke lige at tænke på at nusse og massere ens babys lille krop. Dit barn vil også i perioder have uro i kroppen eller bare tumle med søvnen – her er babymassage eller trykmassage også noget for jer. Berøring frigiver oxytocin, der er vores kærlighed og lykkehormon, og er med til at skabe en øget tilpashed i kroppen, ligesom nervesystemet kommer ned i gear.

Olien kan også bruges, når du bader din baby, så din babys hud ikke bliver tør af vandet.

Vikle, til at finde ro sidst på dagen

Funktion – lodret position, er i bevægelse og er fysisk begrænset

Det at kunne putte ens baby i en vikle sidst på dagen eller på dage, der er kommet skævt fra start, kan virkelig ændre resten af dagen. En god lang lur hos mor eller far i bevægelse giver ny energi og overskud til at spise og have glad vågentid. Viklen er især god til de sene eftermiddagstimer, hvor dit barn måske ikke er helt tilfreds, eller storebror/storesøster/de store er kommet hjem, og der er brug for, at du også er om ham/hende/dem – og alt det praktiske.

Viklen er også nem, når I er på farten, med bus eller tog. Ligesom den er genial, når man skal på stranden eller i byen eller andre ikke så barnevognsfremkommelige steder.

Andre artikler om udstyr til baby

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!