Dette er min personlige liste, men jeg tænker måske, den kan være gavnlig for andre alligevel?

Og til jer kejserinder. Jeg har nemlig født vaginalt 3 gange, så der mangler jeg helt klart erfaringer!

Her får du de 10 ting JEG ikke kunne leve uden den første uge efter fødslen.

Min mand

Selvfølgelig kan man ikke undvære ham, når man lige er blevet mor. Det bedste jeg fik ham til, de første par uger, var til at skifte bleer og samle de møbler vi ikke havde på plads (jeg har født præmaturt alle 3 gange). Og til at rende frem og tilbage fra Babysam og hente alt det vi manglede.

Min mor og svigermor!

Min mor og svigermor er altid helt uundværlige, men især efter fødslen. Jeg var jo så stolt over det lille fuglekræ med et meget ovalt hoved, røde knopper og hævet ansigt. Shit, hvor var min baby bare noget af det mest fantastiske. Tænk at jeg havde lavet noget der var SÅ perfekt!

Og hvem andre end ens mor og svigermor giver en uforbeholdent ret i det?

Udover at beundre denne nye fantastiske skabning sammen, var de guld værd herhjemme. De både støvsugede, gik med hunden og lavede mad til os i en uge! Og så fortalte de gode historier og svarede på mine mange tusinde spørgsmål! Jeg ville aldrig være foruden dem efter mine fødsler!

Mad i fryseren

Altså, jeg har aldrig været typen der laver mad og putter det i fryseren. Jeg kan bedst lide frisk mad, der er klar når den er klar, og som ikke skal tøs op en halv dag.

Men efter fødslen var det ret smart, at vi havde noget mad i fryseren. For hold nu kaje, hvor var jeg bare sulten. HELE TIDEN. Og tørstig. SÅ UFATTELIGT TØRSTIG.

Isbind

YEAH! Verdens bedste ide til nybagte mødre med avs i underlivet. De gør sig godt som nedkøling af mellemkødet efter fødslen.

Jeg havde gjort 30 isbind klar i fryseren til efter fødslen. Der lå de sammen med min barselsmad.

Lidt underligt at kigge ned i vores fryser, men what the heck! Jeg skulle da være forberedt! Husk at lade dem ligge oppe 5-10 min inden brug, så du ikke får frostskader i blomsten!

En skylleflaske til toiletbesøg

Det gør nas at tisse. Det svier af h****** til. Så mit bedste værktøj var min drikkedunk. Den fyldte jeg med lunkent vand, og sprøjtede samtidig med jeg tissede. Det tog toppen, så det var mere til at holde ud!

Baby Instituttets Ammebog

Not much to say. Udover at den bog er guld værd for din amning – og din baby!

Brystvortecreme

Shit, de små, små mennesker kan bare suge til! Det er helt vildt så hårdt de kan suge, og det var mine brystvorter ikke vant til. Det ville også have været underligt, når jeg tænker mig om.

Så en god brystvortecreme, det var et must-have for mig!

Medelas SNS system

For det første er jeg brystreduceret, så amning har altid været en udfordring for mig. For det andet havde jeg ikke lyst til at vænne baby til en flaske, inden amningen var etableret. Også har min mælk været 6 (!!!) dage om at løbe til, ja så bliver man nødt til at ty til erstatning.

Medelas SNS-system fungerer perfekt til det. Med det har mine børn fået stimuleret mine bryster, og dermed min mælkeproduktion, og sammen med erstatning får den mælk jeg havde lavet til dem. Jeg havde 8 stk. så jeg ikke skulle gøre dem rene HELE tiden. Det griser lidt i starten, men så vænner man sig til det og får styr på det.

Du kan læse mere om og købe dit SNS systemet her =>

Mine joggingbukser og mormor-trusser

Alt der strammer er ikke rart. Alt er ømt, og man vil bare gerne kunne bevæge sig frit. Så mine joggingbukser var guld værd og det samme med mine mormor-net-trusser. Seamless of course.

Jeg havde lagt dem frem inden min fødsel, så jeg ikke skulle lede efter dem i skabet.

En god serie på netflix

Jeg brugte ufattelig mange timer i sofaen. Netflix var min ven, og jeg nød det til fulde.

Vi havde INGEN planer de første 2 uger, og kunne derfor gøre lige hvad der passede os. Så jeg gik en tur dagen efter fødslen bare for at få gang i systemet. Og de resterende 13 dage min mand også havde barsel, brugte vi sammen på sofaen!

NYD DET. Det er sidste gang i RIGTIG lang tid, I kan tage jer den frihed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *